Váltás

2024.02.08. 13:50

Menesztette edzőjét az Újpest, már az új trénert is megnevezte a klub

Menesztette Nebojsa Vignjevic eddigi vezetőedzőt a labdarúgó elsőosztályban szereplő és a hét elején tulajdonosváltáson átesett Újpest FC.

MW

Már nem Nebojsa Vignjevic az Újpest vezetőedzője

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Mészöly Gézát nevezték ki csütörtökön az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek

- idézte a klub honlapja a trénert, aki kiemelte, azt az euforikus állapotot, amelyben most ő van, szeretné átadni tanítványainak is. 

A drukkerek arra számíthatnak, hogy a játékosoknak át fogom adni, hogy az első perctől az utolsóig küzdjenek az adott meccseken, és a csapat sikeres legyen.

Mészöly, aki játékosként 18-szor szerepelt a válogatottban, 2004 februárja és 2006 júniusa között, majd 2010 áprilisától 2011 augusztusáig volt már az Újpest trénere, az első időszakban kétszer, 2004-ben és 2006-ban ezüstérmes lett a csapattal. Az 56 éves szakember dolgozott többek között utánpótlás-válogatottak mellett is.

Sikerek és kudarcok

Nebojsa Vignjevics 2013 és 2020 között volt az Újpest vezetőedzője, majd tavaly márciusban visszatért a lila-fehérek kispadjára. 

Ez azt jelenti, hogy a főváros IV. kerületében végéhez érő Roderick Duchatelet-éra több mint felében a szerb szakember irányította az Újpest labdarúgócsapatát.

A szerb vezetőedző, aki játékosként Tatabányán is megfordult, 2013 októberében érkezett a fővárosi lila-fehérekhez. A bajnokság végén elhódította a Magyar Kupát, valamint a Szuperkupát is megnyerte a csapata. Az edző egyértelműen kupaspecialistának számít, hiszen 2016-ban is döntőt játszottak az ősi rivális Ferencváros ellen, azt a találkozót azonban elveszítették. 

Két évre rá, 2018-ban ismét Újpestre került a Magyra Kupa, ráadásul ebben a bajnokságban hosszú idő után ismét a dobogón végzett az Újpest, így kijelenthető, hogy ez volt a legjobb szezonja a lila-fehérek kispadján.

Újpestről 2020-ban távozott néhány fordulóval a bajnokság vége előtt, mivel csapata a kiesés elleni harcban volt érdekelt. Az időközben a Kispesten is dolgozó szakember nem egészen egy éve, 2023 márciusában tért vissza a Megyeri útra, ahonnan most második alkalommal is távozni kényszerül, miután az MTK és a DVSC ellen is vereséget szenvedett az Újpest a bajnokságban. A lehetséges utódjáról még nincs hír.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában