Nyírbogát

2019.08.08. 16:45

Büszkék gyökereikre a megyénkbeli sztárok

Helyi tehetségek és megyénkbeli sztárok is színpadra léptek a Bogáti Fesztiválon.

Bunyós Pityu és Opitz Barbi is pezsgő hangulatot teremtett előadásával a Bogáti Forgatagon | Fotók: Palicz István, Bakos Zsolt

Elismerésre méltó, ha egy település önkormányzata a különféle kulturális „népünnepélyek” szervezésekor figyelmet fordít arra, hogy az országosan ismert sztárfellépők között (és mellett) helyet kapjanak a színpadon a helyi, illetve megyénkbeli tehetségek. Így volt ez a 15. Bogáti Forgatagon is: a jubileumi rendezvényen a nyírbogáti óvodások és általános iskolások mellett a sonkádi származású Opitz Barbara és a Nyírparasznyán felnőtt mulatós bokszoló, Bunyós Pityu is fellépett.

Bunyós Pityu és Opitz Barbi is pezsgő hangulatot teremtett előadásával a Bogáti Forgatagon | Fotók: Palicz István, Bakos Zsolt

A Szenes Iván-díjas, 20 éves énekesnő, az X-Faktor 6. szériájának győztese, Opitz Barbi Fehérgyarmaton született, a Deák Ferenc Gimnáziumban tanult. Sonkádon nőtt fel. Gyerekkora óta szeret énekelni, több versenyen is részt vett, illetve kisebb fellépései voltak. 2016-ban jelentkezett az X-Faktorba, amelyet végül megnyert, úgy, hogy a verseny alatt egyszer sem párbajozott. A Bogáti Forgatagon együtt énekelte vele a közönség a jól ismert slágereket: Csillanj fel!, Végem, Nincs az a pénz.

Munka és pihenés

Bunyós Pityu, a mulatós bokszoló is lázba hozta a közönséget, sőt a színpadon még a nagyközség polgármester asszonyát is megtáncoltatta! A termetes előadó, Szikora István Mátészalkán született, 17 éves koráig egy eldugott kis szabolcsi faluban, Nyírparasznyán élt, majd elköltözött, jelenleg a fővárosban lakik.

Az első zenei élményei is megyénkhez kötik: hétvégi lakodalmakban, születésnapokon és névnapokon tanulta meg azokat a dalokat, amelyek az albumain visszaköszönnek.

A sportolóként, zenészként és állatvédőként is közismert, aranylemezes mulattatóról a honlapján az is kiderül: kedvenc üdülőhelye a Kanári-szigetek, de kikapcsolódni és zenélni ma is szívesen jár Mátészalkára, Nyíregyházára és természetesen Nyírbogátra is.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában