Születésnap

2024.01.06. 10:01

Élő adásban köszöntötték

Nyolcvanöt éves lett Korda György előadóművész, a Csináljuk a fesztivált! zsűritagja.

Szon.hu

Az M1 aktuális csatorna stúdiójában kezdődött Korda György reggele a 85. születésnapján. Az Artisjus-, eMeRTon- és Fonogram-díjas előadóművész feleségével, Balázs Klárival kapott meghívást, hogy pályájáról, terveiről és az utóbbi éveiket meghatározó, Csináljuk a fesztivált! című zenés showműsorról beszélgessenek. A slágergyáros énekes meghatottan fogadta a rendhagyó köszöntést.
„Ha valaki azt mondja a pályám elején, hogy 85 évesen az M1 stúdiójában kezdem a születésnapomat, nem hiszem el. Valami titoknak kell lennie, hogy ez történt. Talán az emberek szeretete a siker titka, ami megtartott és a mai napig éltet a színpadon” – mondta a közmédia reggeli műsorának vendégeként Korda György. Az énekes szerint a jó zene kortalan, ezért lehet, hogy a mai fiatalok is szívesen hallgatják a dalait. A legnagyobb hazai zenei fesztiválokon évek óta állandó vendég, így 66 év után is aktív lehet a színpadon.

„Ahhoz, hogy színpadképesek legyünk, gyakorlatilag úgy kell élnünk, mint egy profi sportolónak. Fizikailag és szellemileg is odafigyelünk magunkra. Pókerjátékosként és kommentátorként az elmém folyamatosan edzésben van, az erőnlétem szinten tartása jelenti a nagyobb kihívást” – mondta Korda György, hozzátéve, hogy egészsége érdekében szobabiciklizik. Feleségével, Balázs Klárival tavalyelőtt 110, tavaly 70 koncertet adott, és a tévéképernyőn is folyamatosan láthatók. A Csináljuk a fesztivált! zsűritagjaiként úgy érzik, megérkeztek pályájuk egyik legfontosabb szerepébe.

„Olyan büszkék vagyunk erre a műsorra, mintha a saját gyerekünk lenne. Komoly csapatmunka ez, amiben mi vagyunk az egyik fogaskerék, és ez óriási dicsőség” – jegyezte meg Balázs Klári, aki férjével már a harmadik évadban keresi az évszázad magyar slágerét.

A Csináljuk a fesztivált! első elődöntőjében, január 6-án megújulva tér vissza tíz korszakos hazai sláger. A forduló különlegessége, hogy csak három produkció kap esélyt a zsűritől és a stúdióközönségtől, hogy bekerüljön a verseny döntőjébe. A szombati adásig a műsor Médiaklikk-oldalán cikkek, videós tartalmak és kulisszatitkok várják a látogatókat. A műsor legújabb hírei elérhetők a Duna közösségi oldalain a Facebookon és az Instagramon.

Feleségével, Balázs Klárival tavalyelőtt 110, tavaly 70 koncertet adott
Fotó: MTVA/Csöndör Kinga

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában