360 fokos videó

2019.07.12. 10:30

Cuki kölykök és méltóságteljes ebek is bemutatkoztak

Élményekben gazdag programot kínált a kutyabarátoknak a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetének kiállítása Nyíregyházán. A CAC, vagyis az országos verseny július 7-én, vasárnap várta az érdeklődőket a Kertvárosi Piacon.

Gyermekkori rajzfilmet felidéző dalmaták, formás frizurával büszkélkedő uszkárok, maroknyi kölyöktacskók és méretes német dogok mellett számos fajta indult a versenyen. A megmérettetésre Romániából, Ukrajnából és Hollandiából is érkezett nevezés.

– A rendezvényünkön tíz bíró értékelt, a kutyák száma pedig meghaladta a háromszázat – mondta el Babicz Csaba, a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetének elnöke. – A bírák az értékelésnél az ebek standard leírását veszik alapul: tanulmányozzák például a fül tűzését, a fej formáját és a far hosszát. Több fajtánál mozgásban is megfigyelik az ebeket.

A bírák a fogazatot is ellenőrzik, illetve kanoknál elengedhetetlen a herevizsgálat. Babicz Csaba hozzátette: a verseny végére minden fajtából kiválasztottak egy osztálygyőztest, közülük pedig egy fajtagyőztes kutyát. A rendezvény a „Best in Show” programmal folytatódott, amely olyan fajtáknak is lehetőséget adott a bemutatkozásra, melyeket hivatalosan még nem ismert el a Nemzetközi Kinológiai Szövetség.

A kiállításon egészen fiatal kutyák is indulhattak: már három hónapos kortól elfogadták a nevezéseket. Babicz Csaba szerint minél hamarabb ismeri meg egy eb a versenykörülményeket, annál könnyebben szerzi meg a sikerhez szükséges rutint.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában