Hurci Fesztivál

2019.09.25. 18:04

A kötődő nevelés ünnepe

Az idén is Hurci Fesztivál nyitja a Nemzetközi Babahordozó Hetet a megyeszékhelyen.

Fotó: Sipeki Péter

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni” – Véghelyi Balázs gondolatát választotta mottójául az idén tízéves Nyíregyházi Babaklub, mely tizedik alkalommal szervezője a Nemzetközi Babahordozó Hét városi eseményeinek. A programsorozatot ebben az évben is a Hurci Fesztivál nyitja meg, aminek ezúttal a Váci Mihály Kulturális Központ előtti tér ad otthont október 12-én, szombaton.

Kerek évforduló

A babahordozó hét nyitógondolatait dr. Halkóné Rudolf Éva, a nyíregyházi önkormányzat Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke fogalmazza meg a VMKK második emeleti kék termében, majd ugyanott 10.30-tól Szilágyi Edith vendégeivel közösen eleveníti fel a Nyíregyházi Babaklub egy évtizedének legfontosabb történéseit, legemlékezetesebb pillanatait.

A fesztivál 11.30-tól a Szabadság téren folytatódik a legkisebbek motoros, biciklis és rolleres találkozójával. A program regisztrációköteles, és minden résztvevő ajándékot kap. Ebéd után indul a már hagyományos belvárosi babahordozó séta, visszatérve pedig a Parlagi-tanya jóvoltából nyuszit simogathatnak és kecskegidát sétáltathatnak a gyerekek. A kismamákat, anyukákat célozza meg a Tedd jobbá! című szülés utáni teszt, mely eloszlathatja gyermekneveléssel kapcsolatos esetleges kételyeiket.

Megzenésített versek

Nincsen gyermekeknek szóló nyíregyházi program Pancsi bohóc nélkül – a piros orrú nevettetővel 14.30-tól találkozhatnak, majd érkezik minden apróság zenés játszótársa, Mikola Péter. Műsora után igazi családi program következik a színpadon: babahordozási tanácsadás, amihez a kicsik is csatlakozhatnak játékbabáikkal.

Török Nikolettával már találkozhattak a Mozdulj, Nyíregyháza! résztvevői. Segítségével a fesztiválozók bepillantást nyerhetnek a kismamapilatesbe. A „kötelező” koncertről sem feledkeztek meg a babaklubos szervezők, a Dongó együttes dallamokkal fűszerezett versekkel készül.

Babasarok, játékok

Természetesen kísérőprogramban sem lesz hiány, Csatári Emese és a Human-Net Alapítvány munkatársai, önkéntesei társasjátékokkal, ovis ugrálóvárral, babasarokkal, csillámtetkóval és arcfestéssel várják a gyermekeket. A nyíregyházi adománykávézó, a Labor Café gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon frissítő nélkül, a Nyíregyházi Babaklub sátrában pedig a kicsik és szüleik is játszhatnak, megpihenhetnek.

A programok – ahogy az elmúlt években, úgy az idén is – ingyenesek, a szervezők szoptatási, etetési és pelenkázási lehetőséget biztosítanak.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában