Lelki egészség

2019.10.08. 07:39

Ahonnan már nincs visszaút

Fókuszban az öngyilkosság megelőzése a Lelki Egészség Hetén.

Fotó: pixabay

A lelki egészség világnapja kapcsán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházának Burnout Mobil Teamje, valamint a Nagykállói Egészségfejlesztési Iroda (EFI) október 8-a és 10-e között rendezi meg a Lelki Egészség Hete elnevezésű rendezvénysorozatot, amelynek a WHO ajánlásával az idei kijelölt témája a szuicid (öngyilkosság) prevenció.

Önkéntes kezdeményezés

Az egészségfejlesztési iroda szervezésében október 8-án, kedden 10.40-től rendhagyó irodalomórára várják a város végzős középiskolás diákjait a szakkórház Lovagtermében, október 9-én, szerdán 11 órától, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének oktatói a szuicid prevenció témakörében tartanak előadásokat az intézmény szakdolgozóinak.

Október 10-én, csütörtökön 9 órától az EFI PszichOázis – Lelki mentőövek a mindennapokban című lelki egészségfejlesztő programjára várják a nagykállói kórház szakdolgozóit. A Sántha Kálmán Szakkórház hagyományaihoz híven idén is csatlakozik a történelmi egyházak „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes programjához. A kórház csapata igyekszik szombaton esztétikusabbá tenni a Szakkórház környezetét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában