Negyedik alkalommal találkoztak

2019.10.29. 11:17

HR-klub a Bencs-villában

A külföldi munkavállalók foglalkoztatása került a rendezvény fókuszába.

A jövőben várható munkaerőpiaci helyzetről is beszélgettek

Fotó: Sarkadi Zsolt

Az idén már negyedik alkalommal találkoztak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara keretén belül működő HR-klub tagjai, akiknek kérésére ez alkalommal a külföldi munkavállalók foglalkoztatása került fókuszba.

A várható helyzet

A témával kapcsolatban a Workant Kft. ügyvezetője, Káprály Mihály, valamint a cég controllingvezetője, Németh Dávid mutatta be a résztvevőknek az ukrán

munkaerőpiac helyzetét, valamint az ukrán munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és adminisztrációs feladatokat. Az igen részletes előadás után Deme Lajos, a váci ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. munkatársa kapott szót, aki prezentációjában a külföldi munkavállalók foglalkoztatásának tapasztalatairól számolt be a klubtagoknak. Előadásában a tapasztalatok mellett a jövőben várható munkaerő-piaci helyzetre is kitért, mely sok kérdést vetett fel a tagok részéről.

A szakmai program lezárása után a résztvevők megtekinthették a Bencs-villát is, majd a villa kávézójában kötetlen program keretében folytathatták a beszélgetést – tájékoztatta lapunkat Nagyné Varga Katalin, a kamara főtitkára.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában