szimat

2019.11.04. 07:48

Pózol, mint egy modell

Django hangos ugatással jelzi, ha figyelemre van szüksége, de azt is, ha munka közben talál valamit.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai szeptember elején hiánypótló sorozatot indítottak a Facebookon: úgy döntöttek, bemutatják szolgálati kutyáikat, ezzel pedig cukiságlavinát indítottak el közösségi oldalukon. Booval, az erdélyi kopó-rottweiler keverékkel már olvasóink is megismerkedhettek, most pedig a négyéves Djangót szeretnénk bemutatni.

Szereti hallatni a hangját

A holland juhászkutya duális képzést kapott, cigaretta- és kábítószer-keresésben egyaránt jeleskedik. Munkája során eddig mintegy 300 ezer szál cigit talált több mint 17 millió forint értékben, tizenegy esetben pedig drogot szimatolt ki – olvasható a NAV közösségi oldalán. Django érzi vezetője minden rezdülését, kifinomultan keresi a cigarettát és a tudatmódosító szereket.

Fajtája jegyeit magán viseli, imád rohangálni. Élete középpontjában a gazdája és családja áll. Gyengéd, engedelmes, és fiatal korát meghazudtoló munkakedvvel dolgozik.

Django egyik szemével mindig gazdáját figyeli, sokat kommunikál, szereti hallatni a hangját: hangos ugatással jelzi, ha figyelemre van szüksége, de azt is, ha munka közben talál valamit. Imád fotókon szerepelni, úgy pózol, mint egy modell. Mindig pontosan az objektív lencséjébe néz, és mozdulatlanul képes hosszú másodpercekig ülni a tökéletes kép elkészítése érdekében.

Specialitása a „szamárfültartás”, ilyenkor vágyakozó szemekkel néz, és lelapítja nagy, bársonyos füleit. Egy hosszú és fárasztó szolgálat végén nagyon szeret labrador kolléganőjével kergetőzni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában