horgászat

2020.03.01. 10:00

Fekete „torpedók”: igazi erőgépek, sporthalak

Az egyik fekete amur a telepítéskor

Fotó: KM-ARCHÍVUM

A szakemberek szerint az édesvízi halak között a fekete amur a legerősebb, igazi sporthal. Még napjainkban is ritkaságszámba megy, megyénkben nem sok horgász mondhatja el magáról, hogy fárasztott már fekete amurt.

A napokban a Pazonyi Horgásztanya halállománya 25 darab 7–10 kilogramm közötti testsúlyú fekete amurral lett gazdagabb. Aki még nem fogott, aki még nem látott ilyen különleges példányokat, annak garantáltan igazi élmény lesz a megfogásuk.

A fekete amur átlagos testhossza 12–91 centiméter között van, azonban egyes példányok elérhetik a 180 centiméteres hosszt és a 35 kilogrammos testtömeget is.

Rettentően kitartó hal, igazi erőgép, a végsőkig küzd, nem lesz könnyű partra hozni, éppen ezért remélem, maradandó élmény lesz a megfogásuk

– mondta el érdeklődésünkre Petrilla Csaba tógazda.

– Régóta szerettünk volna fekete amurokat a tóba, közel kétévi várakozás után immár megérkeztek az elmúlt hetekben. Március 1-jén nyit a horgásztanya, utána 7-én és 8-án lehet horgászni nálunk. Folyamatosan március 14-től tartunk majd nyitva.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában