Néhány tipp

2020.03.18. 11:48

Néhány kreatív ötlet

Sok családban maradnak most otthon a szülők a gyerekekkel, nekik nyújt egy kis inspirációt néhány anyuka.

A babahordozós táncórák is szünetelnek

Forrás: MW-archív

A rendkívüli helyzet miatt a Lógjunk Anyuval Egyesület programjai és foglalkozásai is elmaradnak. A nyíregyházi édesanyák csoportját már az egész város ismeri a babahordozós táncóráikról és fellépéseikről, de rendszeresen szerveznek családi rendezvényeket, a szülők mindennapjait segítő előadásokat is. Most, hogy a közös mozgás és a programok szünetelnek, a Lógjunk Anyuval a közösségi médián keresztül nyújt támogatást az érdeklődő családoknak.

Tanulás, sütés, kreatív időtöltés

A Lógjuk Anyuval Facebook-oldalon az egyesület tagjai mindennap szeretnének valamilyen érdekes, aranyos vagy hasznos ötlettel előállni, hogy könnyebben teljenek a családok mindennapjai.

– Tervezünk játékos készségfejlesztőket is megosztani az oldalon, hogy ha otthon maradtunk a gyerekekkel, akkor is hasznosan teljen az együtt töltött idő, és ne ugyanarról szóljon minden nap, mindig legyen egy új feladat – mondta el lapunknak Demeter Csilla, a Lógjunk Anyuval Egyesület egyik tagja és a kezdeményezés ötletgazdája. – Olyan receptekkel is készülünk, melyeket akár a gyerekekkel együtt is el tudunk készíteni. Szóba kerül majd újrahasznosítás témaköre, illetve hogyan tudunk otthon fellelhető tárgyakból kreatívan valami újat létrehozni.

A kezdeményezés hétfőn indult: az első posztban egy olyan gyermekverset osztottak meg az oldal követőivel, amelynek segítségével könnyen megtaníthatóak a kicsik az alapos kézmosásra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában