haltelepítés

2020.04.30. 10:12

Jutottak szép számban megyénkbe is pontyok

Megérkeztek az új helyükre a halak

Fotó: Megyei Horgászszövetség

Rendkívüli haltelepítés volt az elmúlt napokban az állami tulajdonú horgászvizeken a magyar haltermelők segítése érdekében hazánkban.

A kormány döntése alapján korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutottak az állami tulajdonban lévő horgászvizek halgazdálkodásainak hasznosítói. A Magyar Országos Horgász Szövetség által koordinált haltelepítés mintegy 1500 dolgozó munkahelyének megtartását segíti, de a koronavírus-járvány elmúltával hatékonyan szolgálja majd a szabadidős sporthorgászat és a horgászturizmus újraindítását is.

Mint Fesztóry Sándor, a megyei horgászszövetség ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, a Bodroggal együtt több mint 112 tonna pontyot telepítettek megyénk folyóiba a Szabolcs Halászati Kft. dolgozói.

A szakember felhívja a figyelmet, hogy az idén május 4-én kezdődik a pontytilalom, s a horgászokat mérsékletességre kéri. A szabályok betartására a halőrök fokozott figyelmet fordítanak.

KM

Az állami telepítés helyszínei megyénkben

A Tisza teljes megyei szakasza, Túr és Új-Túr, Kraszna, Szamos, ­Császárszállási-víztározó, Vajai-víztározó, Szamosújlak, Szamossályi, rakamazi Nagy-Morotva, Marót-zug, a nagykállói Vadaskerti-horgásztó, a Kállai-főfolyás horgászkezelésben lévő része, tiszadobi holtágak, komorói Holt-Tisza.

A megyei szövetség is telepített halakat az idei üzemtervének megfelelően: április 27-én és 28-án 60 ezer darab előnevelt menyhalat helyeztek a Tiszába Vásárosnaménynál, Záhonynál, Tiszabercelnél és Tiszalöknél, míg április 29-én 500 kilogramm háromnyaras ponty került a Császárszállási-Oláhréti-víztározóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában