horgászat

2020.04.05. 07:00

Legyen meg az öt méter távolság a vízparton!

Egy személygépkocsiban csak az ugyanazon háztartásban élők induljanak a vízpartra.

Fontos betartani az előírásokat a parton is

Fotó: Archív / M. Magyar László

A koronavírus miatt meghozott korlátozási rendelet pontjait a horgászoknak is be kell tartaniuk.

A sporthorgászat egyéni szabad­idős tevékenységként engedélyezett, azonban a Magyar Országos Horgász Szövetség a következőkre kéri a horgászokat: a lakóhelyükhöz, tartózkodási helyükhöz legközelebb eső horgászvizet látogassák, tömegközlekedést ne használjanak, egy személygépkocsiban csak az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt, a vízparton a horgászhelyek tekintetében a nem ugyanazon háztartásban élők az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól, a horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit.

A Mohosz kéri, hogy a 65. év feletti horgásztársak a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ugyanakkor a helyi viszonylatban vagy saját telken, ingatlanon a sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett gyakorolható. Versenyeket tartani tilos.

A Mohosz is elhalasztja az országos bajnokságokat: a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság 1. elődöntője (április 4–5.), a XIV. Műlegyező Országos Bajnokság 1. fordulója (április 18–19.), a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság 2. elődöntője (április 18–19.), a X. Feeder Országos Bajnokság elődöntője (április 23–26.).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában