kedvenc

2020.05.18. 15:07

Kis odafigyeléssel élmény lehet a séta

Minden pórázfeszülésnél jelezni kell a kutyának, egyet sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Fiatal kutyáknál gyakran megesik, hogy sétáltatáskor szeretik maguk után húzni a gazdit, így sajnos a kutyus sétáltatja a gazdáját, és nem fordítva. Sok problémához hasonlóan a kutyasétáltatás kapcsán is könnyebb megelőzni a problémát, mint később korrigálni a már kialakult rossz szokást. Lapunk utánajárt, milyen módszerekkel érhetjük el, hogy kutyusunk pórázra kötve is ügyesen sétáljon.

Néhány nap alatt megtanulja

Pelyvás Csaba, a Rosszcsont Kutyakiképző Iskola kutyakiképzője elmondta, nagyon fontos, hogy a kutyusnak mindig egy meghatározott pórázhosszt adjunk, így elkerülhetjük, hogy rángassa azt sétáltatás közben.

– Amennyiben megfeszül a póráz, rövid, impulzusszerű jelzéseket kell a kutyának adni, amíg vissza nem lazítja. Nagyon lényeges, hogy minden pórázfeszülésnél jelezni kell a kedvencünknek, nem szabad egyet sem figyelmen kívül hagyni – mondta a kutyakiképző, aki szerint e módszerrel mindössze néhány nap alatt megtanulja a kutya, hogy csak egy adott pórázhosszon mehet.

– A módszer saját fejlesztés, immár 28 éve hatékonyan működik a kutyáknál, de ha figyelmen kívül hagyjuk a feszítést, akkor magunk ellen dolgozunk: a kutya ösztönösen erősebben fog húzni, így a nyakörv ráfeszül a nyakára, a gazdi pedig komoly izomlázzal térhet haza a közös kikapcsolódásról – hívta fel a figyelmet a jelzések fontosságára Pelyvás Csaba.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában