peca

2020.05.28. 07:31

Megküzdenek a széllel, harcolnak a halakkal

Mivel a meteorológiai előrejelzés viharokról is szólt, így már vasárnap megkezdődött a Leveleki-víztározónál a III. Halcatraz – Fishing and Hunting Kupa.

Fotó: Leveleki Horgászparadicsom

Így összesen 138 órán keresztül várják a halak kapását a versenyzők a szombati 14 órai zárásig.

Változás óráról órára

Az ország így talán leghosszabb időtartamú versenyének félidei állásáról kértünk értékelést Mikucza Zsolt főszervezőtől, a tó halgazdálkodási jogával rendelkező Nyírségi Hal-Vad Kft. ügyvezetőjétől.

– Az időjárási körülmények a horgászok szerint a legkedvezőbben alakultak, csak éppen a halakat nem tájékoztattuk róla, hogy a tónál verseny van, ugyanis az első két napon több csapat még egy halat sem fogott.

Velük ellentétben azonban voltak ügyes csapatok, amik ezt a problémát áthidalva rengeteg nagy testű pontyot és amurt is mérlegeltek már – magyarázta a tógazda. – Aztán a többi csapat is belelendült, szinte óráról órára változik a ranglista, szoros a tabella.

– A pontyok 5 kilogrammtól, az amurok 8 kilogrammtól számítanak a versenybe. A napi legnagyobb halak megfogóját is jutalmazzuk, ezek a napi rekordok 20 kilogramm körüli pontyok és amurok voltak.

A horgászok szerint lehettek volna ezek nagyobb méretűek is, ugyanis a versenyzők több alkalommal már látták a megakasztott halak méretét a víz felszínén, de aztán a saját vagy mások technikai hibája miatt végül leakadtak ezek a kapitálisnak látott pikkelyesek.

– Egyébként a jég elkerült bennünket vasárnap délután, de az erős szél néhány sátrat bizony megtépázott – tette hozzá Mikucza Zsolt tógazda.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában