Nyírbátor-Tenerife

2020.06.13. 11:30

Beleszerettek a Kanári-szigetekbe

Gábor és Krisztina nyaralásokat és nászutakat szerveznek, most pedig könyvet is írtak.

Forrás: archív

Fotó: Sajtos Gábor

A nyírbátori Sajtos Gábor és felesége, Visnyei Krisztina három évvel ezelőtt egy hosszúra nyújtott nászúton szeretett bele a Kanári-szigetekbe – azóta is ott élnek. Utazásokat és nászutakat szerveznek, nemrégiben pedig könyvet írtak az élményeikről, tapasztalataikról, de a kötet tökéletes társ az odautazóknak is, hiszen hasznos információkat – árakat, nyitva tartásokat, térképeket – is tartalmaz.

Gábor sok mindenben kipróbálta magát, volt hivatásos katona, három évig élt Görögországban, ahol nyaranta a vendéglátásban, a szezonon kívül pedig tánctanárként dolgozott.

A feleségével, aki aerobikedző, Magyarországon, egy barátja táncóráján ismerkedtek meg. Két évvel később, 2013 nyarán költöztek ki Németországba, ahol négy éven át dolgoztak ugyanazon a munkahelyen, és sikerült olyan magas pozícióba eljutniuk, ahová egy külföldi munkavállaló eljuthat.

Krisztina és Gábor
Fotó: Sajtos Gábor / archív

Nem igazán szerették az ottani időjárást, ezért sokat utazgattak, főleg Görögországba, de ott a szezonalitás és a válság következményei miatt nem volt egyszerű az élet. Egyszer egy barátjukkal közös nyaralást terveztek Spanyolországba, az ő ötlete volt Tenerife.

Szerelem volt első látásra

– Már a tervezéskor is tetszett a sziget, amikor pedig megérkeztünk, azonnal beleszerettünk, és már úgy mentünk haza, hogy tudtuk: télen is megnézzük, ha pedig tényleg olyan jó, akkor maradunk.

A téli nyaralásunk is remekül sikerült, olyannyira, hogy már akkor elintéztünk néhány papírt az itteni életünkhöz. Mivel a következő nyárra volt kitűzve az esküvőnk, a párommal megbeszéltük, hogy addig Németországban maradunk, az esküvő után pedig új életet kezdünk a Kanári-szigeteken.

2017-ben egy hosszúra nyújtott nászúttal kezdtük az életünket: felfedeztük a szigetet, és szerteágazó kapcsolatrendszert alakítottunk ki.

– Az, hogy idegenforgalommal szeretnénk foglalkozni, nem volt tudatos, de mélyen bennünk ez volt a terv. Nekem ez az egyik végzettségem is, de utólag látom, hogy Tenerife extrán nehéz a többi országhoz képest, ahol éltem.

Aki Tenerifében gondolkodik, annak spanyol nyelvtudásra, kitartásra és anyagi tartalékra mindenképpen szüksége van – meséli Gábor, aki feleségével együtt belevágott a nyaralás- és nászútszervezésbe.

Válaszok a kérdésekre

A Kanári-szigetek, ezen belül Tenerife is nagyon népszerű, mert az unión belül nincs még egy olyan egzotikus hely, ahol egész évben tökéletes klíma várja a turistákat.

Gábor és Krisztina több mint száz hotellel, a legnagyobb helyi autókölcsönzőkkel és több tucat fakultatívprogram-szolgáltatóval állnak partneri kapcsolatban, az elmúlt években pedig nagyon sok vendéget fogadtak.

– A könyv ötlete régen érett már bennünk, mert egyrészt szerettük volna átadni azt a hatalmas tudást, amit az elmúlt évek alatt megszereztünk, másrészt a kötetben válaszokat adunk azokra a kérdésekre, amelyeket a nálunk nyaraló vagy nászútjukat töltő ügyfeleink tesznek fel nekünk.

A könyvben, amelyhez Cseke Katinka, R. Kárpáti Péter és Badár Sándor is írt ajánlást, a személyes élményeink mellett az ügyfeleink élményei is megjelennek.

Több mint útikönyv

– Ez nem pusztán egy útikönyv: a változó információkat QR-kódokkal építettük be, ezért a könyv soha nem évül el.

Van benne egy térkép, ami mellett a QR-kódon keresztül elérhető egy digitális térkép is, amin megtalálhatók a könyvben említett helyek, és extraként a kedvenc vendéglátóhelyeinket is bejelöltük, így bárhová könnyen eljuthatnak az olvasók – mondja Gábor, és hozzáteszi: rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtak az elmúlt években; ezek között vannak olyan lánykérések, esküvők és nászutak, amelyeket ők szerveztek meg, de emlékezetesek azok a többgenerációs családi nyaralások is, amelyeket minden korosztály nagyon élvezett.

A Kanári-szigetek és Tenerife a kiváló klímája miatt egész évben népszerű a turisták körében
Fotó: Sajtos Gábor / archív

– Nagyon szerencsések vagyunk, mert kiváló emberekkel hoz minket össze a sors, akikkel jó barátokként tartjuk a kapcsolatot. Rengeteg megvalósításra váró tervünk van még, és bár semmiképpen sem szeretnénk a hazánktól örökre elszakadni, egyelőre hosszú távon itt rendezkedtünk be – tette hozzá.

SzA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában