Egészség

2020.07.11. 09:55

Megelőzhető a számítógép-fejfájás

Apró lépésekkel tehetünk a fejfájás ellen

Forrás: Shutterstock

Sokan a munkájukból eredően nap mint nap hosszú órákat töltenek a monitor előtt, s gyakran számolnak be kellemetlen, tompa, esetleg lüktető, görcsös tarkótáji, míg máskor homloktáji-halántéktáji fejfájásról. A hosszas fájdalomérzetet nem szabad félvállról venni, hiszen akár a koncentrációt is befolyásolhatja.

Megfeszülnek az izmok

Aki órákon át, szinte mozdulatlanul nézi a számítógépe monitorát, a szem izmainak görcsös megfeszülését idézi elő, melyek a szemüregben, a szemgolyóra kívülről tapadva helyezkednek el. Elhelyezkedésük miatt képesek halántéktáji, szemkörnyéki, illetve homloktáji fájdalmat előidézni – írja a fajdalomportal.hu. A fájdalom pihenés hatására megszűnik, ezért a szakemberek fájdalomcsillapító szedését nem javasolják. A gyógyszerek helyett néhány apró lépéssel orvosolhatjuk a fájdalmat. Válasszunk ki egy távoli pontot, s néhány percig nézzük azt lazán. Tekintsünk különböző irányba anélkül, hogy bármit is mereven néznénk. Masszírozzuk át a homlokunkat, halántékunkat, a hatékonyság növelése érdekében gyógynövényes krémet is használhatunk. Masszírozzuk át a nyakizmainkat, és körözzünk a fejünkkel váltakozó irányba. E lépésekkel megelőzhetjük a fájdalom kialakulását, s nem kell a gyógyszerekhez nyúlnunk – írja a fajdalomportal.hu.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában