Tiszadada

2020.08.03. 15:58

Egymásra talált a szándék és a remény

Tiszadada 360 – ezt a címet viseli a napokban Tiszadadán, a tájházban megnyílt időszakos kiállítás, ami nem kevesebb mint 31 képet tartalmaz.

Treszkainé Tarnai Enikő és az alkotásai

Fotó: Boncsér Ádám

– Az akvarellel készült alkotások a járványveszély legkeményebb időszakában készültek, amikor nem volt ajánlatos az utcára kimenni. Ez időben olvastam az interneten egy akvarellfestő-csoportban egy kihívásról 31 nap – 31 kép címmel. Így, ezt az időt kihasználva határoztam el, hogy megfestem szülőfalum jellegzetes épületeit, tájait, kihasználva a kényszer szülte szabadidőt – mondta el a képek eredetéről az alkotó.

– Azzal, hogy az ébredő természeti környezetben – de emberek nélkül – ábrázolta Tiszadadát Tarnai Enikő, nemcsak képzőművészeti alkotásokat hozott létre, de kortörténeti dokumentumok is születtek az alkotás által, hiszen valóban így nézett ki minden azokban a hónapokban – fogalmazott ifj. Kovács Géza, a kiállítás szervezője.

Köszöntőbeszédében Mizser Zsolt polgármester kifejtette, sokan látták ezeket a képeket a közösségi oldalakon is, de így kiállítva még inkább csodálatra méltóak, hiszen az ábrázolt épületek, emlékművek, a természeti környezet valóban Tiszadada olyan értékei, amelyek között él a lakosság. Ifj. Kovács Géza a megnyitóbeszédében szólt arról is, hogy nagy öröm lenne, ha ez a 31 alkotás együtt maradhatna. A művész is ezt szeretné, így egymásra talált a szándék és a remény.

KM

Borítókép: Treszkainé Tarnai Enikő és az alkotásai | Fotó: Boncsér Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában