Ketchup Szabolcsból!

2020.08.17. 10:02

Ha megkóstolod a szabolcsi háziasszony ketchupját, többé rá se nézel a boltira!

Sokan megrettennek a gondolatra, hogy maguk főzzék be a ketchupot, hiszen nehéz eltalálni a kellő sűrűséget, és nem is biztos, hogy a végeredmény finom is lesz.

Forrás: Boros Valéria (Vali hagyományos konyhája, Facebook)

Nekik hatalmas segítség Boros Vali receptje, aki lépésről lépésre leírta, hogyan kell ezt az ízesítőt elrakni. Ráadásul a recept tartósítószer- és adalékmentes!

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom
  • 4-5 paprika
  • 4-5 fej hagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 zellerzöld
  • 6 db alma
  • ízlés szerint só
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 1 kiskanál oregánó, őrölt babérlevél, kakukkfű és bazsalikom
  • Így készítsd el:

    A zöldségeket, gyümölcsöket és a fűszereket tedd fel egy nagy fazékba, és alaposan főzd szét.

    Botmixerrel pürésítsd, majd forrald fel újra. Ha úgy látod, elég krémes, tehetsz bele ízlés szerint cukrot – ezután forrald fel újra.

    Pár perc rotyogás után töltsd a forró masszát kifőzött, csírátlanított üvegekbe még forrón. Boros Vali a készre főtt ketchupot az üvegbe töltés előtt nagyméretű teaszűrőn is átpasszírozza, így garantáltan olyan állaga lesz, mint a boltinak.

    A tetejére tegyél egy hajszálnyi olajat, majd tedd száraz dunsztba az üvegeket.

    Forrás: ripost.hu

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában