2020.08.17. 10:02
Ha megkóstolod a szabolcsi háziasszony ketchupját, többé rá se nézel a boltira!
Sokan megrettennek a gondolatra, hogy maguk főzzék be a ketchupot, hiszen nehéz eltalálni a kellő sűrűséget, és nem is biztos, hogy a végeredmény finom is lesz.
Forrás: Boros Valéria (Vali hagyományos konyhája, Facebook)
Nekik hatalmas segítség Boros Vali receptje, aki lépésről lépésre leírta, hogyan kell ezt az ízesítőt elrakni. Ráadásul a recept tartósítószer- és adalékmentes!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
A zöldségeket, gyümölcsöket és a fűszereket tedd fel egy nagy fazékba, és alaposan főzd szét.
Botmixerrel pürésítsd, majd forrald fel újra. Ha úgy látod, elég krémes, tehetsz bele ízlés szerint cukrot – ezután forrald fel újra.
Pár perc rotyogás után töltsd a forró masszát kifőzött, csírátlanított üvegekbe még forrón. Boros Vali a készre főtt ketchupot az üvegbe töltés előtt nagyméretű teaszűrőn is átpasszírozza, így garantáltan olyan állaga lesz, mint a boltinak.
A tetejére tegyél egy hajszálnyi olajat, majd tedd száraz dunsztba az üvegeket.
Forrás: ripost.hu