Tacskó Találkozó

2020.08.17. 10:44

Összegyűltek a „tacskósok” a tónál

Apró padlócirkálók nyüzsögtek augusztus második hétvégéjén a Vizsla-tónál.

A kutyusok élvezték a közös játékot

Forrás: KOVÁCS TÜNDE ARCHÍVUMA

– Az idei rendezvény a 2018-ban indult Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tacskó Találkozó „kistestvére” lett – mondta el lapunknak Kovács Tünde, az esemény ötletgazdája és főszervezője. – A pandémia időszakában úgy láttuk jónak, ha nem abban a formában rendezzük meg a harmadik megyei találkozót, ahogyan azt az előző években megszokhatták az érdeklődők.

Első alkalommal a dombrádi Tisza-parton, tavaly pedig Nyíregyházán, az erdei tornapályán gyűltek össze a megye tacskótulajdonosai kedvenceikkel. Kovács Tünde hozzátette: idén a több száz vendéget megmozgató rendezvény helyett egy regisztrációhoz kötött, családiasabb hangulatú eseményt álmodtak meg, ahol egy zárt területen, biztonságban tudnak kikapcsolódni a kutyusok és a gazdik.

 

Pancsolhattak

– A Vizsla-tó partján összegyűlt tacsik pancsolhattak, labdázhattak kedvükre, új barátságokat köthettek, kipróbálhatták az akadálypályát, a gazdák pedig a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület bemutatóján tudhatták meg, mire is képesek a tacskók és más kis testű ebek többek között az eltűnt ember felkutatásában. A két nap tapasztalatai alapján megválasztottuk az esemény legvizesebb, legvagányabb és legcukibb tacskóját is – mesélte a szervező. A tervek szerint az „igazi” tacskótalálkozót jövőre rendezik meg a megyében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában