Segélyszolgálat

2020.08.03. 11:39

Telefonos jogsegélyszolgálat alakult

A kezdeményezés önkéntesei azoknak adnak tanácsokat, akik a bajban lévő állatokon szeretnének segíteni.

Abban is segítenek, mit tegyünk, ha gazdátlan állatot látunk

Forrás: illusztráció / pixabay

Megalakult a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesület, melyet az Állatorvosok az Állatvédelemért Országos Alapítvány, jogászok és állatorvosok hoztak létre. A szervezet hazánkban elsőként vállalja, hogy önkénteseiken keresztül telefonos jogsegélyszolgálatot indít az állatok védelmében.

Tanácsok a segélykérőknek

Az egyesület azzal a céllal indítja be a telefonos segítségnyújtást, hogy tanácsokkal láthassák el mindazokat, akik nem tudnak elmenni egy-egy rászoruló állat mellett, de nem tudják, mi ilyenkor a teendő. Sokan nem tudják, hogy milyen ügyekben fordulhatnak a hatóságokhoz, mikor kell értesíteniük a rendőrséget, és mikor elég felvenni a kapcsolatot egy állatvédő szervezettel, ha kóbor, balesetet szenvedett, bántalmazott, kidobott vagy rossz körülmények között tartott négylábúakkal találkoznak. A szervezet tagjai szakmai tudásuk és korábbi, hasonló ügyekben szerzett tapasztalataik alapján látják el tanácsokkal, instrukciókkal a segélykérőket.

A telefon túloldaláról elsősorban tanácsadást várhatunk, azonban a szervezet jogi képviseletet nem lát el. A bejelentések tapasztalatait, a hasonló jellegű ügyekhez összegzését, valamint szakmai cikkeket folyamatosan közzétesznek majd leendő honlapukon és közösségi oldalukon.

Szabadidejükben segítenek

A segítségnyújtást az egyesület szakemberei önkéntes alapon, nagyrészt szabadidejükben végzik, így előfordulhat, hogy a segélyhívót tárcsázva kikapcsolt jelzéssel találkozunk – ezekben az esetekben az interneten keresztül vehetjük fel a kapcsolatot a szakemberekkel e-mailben vagy a Facebookon.

Az egyesület elérhetőségeit, alapszabályzatát, illetve a támogatók számára szükséges számlaszámot az Állatorvosok az Állatvédelemért Országos Alapítvány hivatalos honlapján, a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesületet bemutató bejegyzésben olvashatjuk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában