Máriapócs

2020.09.21. 14:32

Érdemes megfogadni az idősek tanácsait

Október elsejét közel 30 évvel ezelőtt, 1991-ben nyilvánította az ENSZ közgyűlése az idősek világnapjává. Ilyenkor virágokkal, ajándékokkal, szép gondolatokkal, vendéglátással köszöntik a hatvan év felettieket az önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak, családtagok.

Ez mind szép, de úgy vélem, önmagában kevés. Nagyobb figyelmet és törődést érdemelnének tőlünk, főleg a fiataloktól, az év minden napján! A nyugdíjasaink gyermekkora korántsem volt olyan felhőtlen, mint a mai csemetéké, idejekorán kijutott nekik a mezőgazdasági munkákból, az állattartásból, aztán a gyermeknevelésből, a mindennapi kenyér előteremtéséből. Bár sokat változott a világ, fejlődött a technika, mások az elvárások, nem nélkülözhetjük sokat megélt időseink kincset érő tapasztalatait, bölcsességeit.

Keresem a társaságukat

Napokig, hetekig tudnának mesélni arról, hogy a nehézségekkel, megpróbáltatásokkal teli időkben milyen küzdelmek és lemondások árán gondoskodtak a családjuk boldogulásáról. Én szeretek nálam idősebbekkel beszélgetni, kifejezetten keresem a társaságukat. Akárcsak a szüleimtől, tőlük is hallok, kapok tanácsokat, amelyeket érdemes megfontolni, megfogadni.

Köszönetet, tiszteletet és elismerést érdemelnek az idősek, boldog, szép napok sokaságát kívánom a hátralévő életükhöz!

Vitál Katalin, Máriapócs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában