Dialóg Nyugdíjas Egyesület

2020.09.14. 11:08

Értékek a makettparkban

Hajókáztak a Holt-Körös szelíd vizén, majd felkeresték az evangélikus ótemplomot.

Szarvason jártak a Dialóg Nyugdíjas Egyesület tagjai

Forrás: A szerző

Szeretném bejárni a földet – énekelte Harangozó Teri a Minden ember boldog akar lenni című albumán. A Dialóg Nyugdíjas Egyesület tagjai, akik hazánk valamennyi városába szeretnének ellátogatni, a közelmúltban a szarvasi arborétumot és az ott található makettparkot keresték fel. A hosszú bezártság után nagyon örültek a szeptemberi kirándulás lehetőségének, hamar megtelt az autóbusz. Verőfényes jó időben sétáltunk az arborétum ösvényein a túravezetőnk, növényvédő szakember tagunk útmutatásai alapján. A számtalan növényfajta közül a legérdekesebbekre, például a páfrányfenyőre, mamutfenyőre, liliomfára, mocsári ciprusra, tiszafára fordítottunk nagyobb figyelmet.

Egy híján nyolcvan

A makettparkban először a jól ismert, megyei értékeinket fedeztük fel, nem messze a bejárattól rábukkantunk a csarodai református templomra, a máriapócsi kegytemplomra, a tiszadobi kastélyra, s nagy örömmel indítottuk el egy gombnyomással a túristvándi vízimalom lapátkerekeit. Az egy híján nyolcvan épület, építmény mintegy fele hazai, a többi a történelmi Magyarország híressége.

Sokat mesélhetnék arról is, hogy a játék vasúton mi, játékos öregek négy kanyargós vasúti pályán vezényeltük az élethű szerelvénymodelleket állomástól állomásig, hallgattuk a híres templomokból „kiszűrődő” zenéket. Hajókáztunk a Holt-Körös szelíd vizén, felkerestük a szarvasi evangélikus ótemplomot.

- Erdélyi Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában