Nyugdíjas Egyesület

2020.09.07. 11:33

Nyeregben érezték magukat

Házasságkötésre buzdították a nyíregyházi nyugdíjasokat.

Őszi napfény a gyógyító energiájáról ismertté vált Attila-dombon

Fotó: Palicz István

Hogy hívták a világ mindmáig legeredményesebb lovát? Mikor született, hány versenyt nyert a pályafutása során? Mennyi makett található a lovaspark múzeumában, s mennyi nyereg van kiállítva ott? Mi az Attila-domb környezetében talált legbecsesebb régészeti lelet, ami ma a Magyar Nemzeti Múzeumban látható? Melyik két templom található Tápiószentmárton központjában? Hány ló van befogva a vitrinben látható 1939-es fogathajtóverseny különdíjában, s milyen eszköz található a két vitrin közötti „fegyverszobában”? Hogy hívták a népnyelvben a háló- és lakószobát?

Többek között ezekre a (kvíz)kérdésekre kellett helyesen felelniük a Nyíregyházi Őszi Napfény Nyugdíjas Egyesület tagjainak, akik nemrégiben a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban tettek látogatást.

Magukba szívták az energiát

– Páratlan élményeket és ismereteket tartogatott számunkra az egynapos kirándulás! Csodálatos környezet és vendégváró falatok fogadtak minket a múzeumi séta előtt. Gyalogosan és lovas kocsin ülve is bejártuk a területet, még dalra is fakadtunk a „pusztabuszozás” alatt. A parkbemutatóval egybekötött Attila-dombi sétánk során leheveredtünk a fűbe, hogy megtapasztaljuk a gyógyító energiájáról ismertté vált ezerhektáros földterület pozitív hatásait – mesélte Kiss Mátyásné, az egyesület elnöke.

– Vendéglátóinktól megtudtuk, hogy a lovaspark egész évben nyitva tart, igény esetén vállalati és családi rendezvényeknek, báloknak, osztálytalálkozóknak, edzőtáboroknak is otthont adnak. Ottjártunkkor nagy volt a sürgés-forgás az étteremben és a szállodában, mint mondták, másnap esküvő, lagzi lesz náluk. Jót derültünk, amikor felajánlották, hogy amennyiben vannak házasságkötést fontolgató nyugdíjas tagjaink, mondják ki itt a boldogító igent – tette hozzá a programszervező.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában