Nyírtura-Libabokor

2020.09.16. 14:31

Versben fogalmazta meg az erdő álmát

Az erdő álma címmel hirdetett tavasszal vers-, próza- és meseíró pályázatot az ország határain belül és kívül élő magyar általános és középiskolás diákok számára a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület.

A pályázatra benevezett versével a nyírturai Libabokorban élő Tamás Ilka is, aki a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola negyedik osztályos tanulója. Ilka és a családja is elfeledkezett már a pályázatról, hiszen a versét májusban küldte el az internet révén a szervezőkhöz. Éppen ezért volt hatalmas a meglepetésük, amikor a napokban értesítést kaptak arról, hogy a diáklányt várják a legjobbak között az eredményhirdetésre, amit szeptember 18-án, pénteken rendeznek meg Budapesten a Vajdahunyad-várban.

A pályázat népszerűségét jelzi, hogy hatezernél több alkotás érkezett be a szervezőkhöz magyar fiataloktól, még Kanadából is kaptak egy művet. A beérkezett alkotásokat nyolc kategóriában ismert szakemberek minősítették, a zsűri elnöke Halász Judit Kossuth- és Jászai-díjas színművész volt.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában