Fehérgyarmat

2020.11.06. 13:10

Hidegháborús órát tartottak Gyarmaton

A magyar katonák hadi felszerelését külön tanulmányozhatták a diákok

Fotó: KEREKES-SMAJDA JUDIT ARCHÍVUMA

Rendhagyó történelemórákat tartottak a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskolában a Honvédsuli Egyesület tagjai Széles Szabolcs és Kerekes Zsolt szervezésében. A nyolcadikos tanulóknak a hidegháború korszakában használt fegyvereket, valamint katonai eszközöket, tárgyakat és ruházatot mutatták be a kisvárdai vendégek, akik külön kitértek a Magyar Néphadsereg egykori feladataira is. A magyar katonák hadi felszerelését külön tanulmányozhatták a diákok. A tan­órákat követően a fiatalok közelről megnézhették a korabeli replika fegyvereket, és kézbe is vehették azokat.

– Intézményünk a jövőben szeretne szorosabb együttműködést kialakítani a Honvédsuli Egyesülettel azért, hogy az ország egyedülálló, katonai jellegű, szabadidős kadétprogramját a mi tanulóink is igénybe tudják venni. Ezáltal a fiatalok már általános iskolás korban megérthetik, hogy a honvédelem nemzeti létünk egyik alapja – jegyezte meg Szarkáné Balogh Katalin intézményvezető.

– A Honvédsuli Egyesület célja az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelése egy olyan szabadidős programba ágyazva, ami élmények formájában próbálja átadni a gyerekeknek, hogy milyen is a katonaélet, melyek a katonai erények és értékek – fűzte hozzá Dankó László, az egyesület programvezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában