Nyíregyháza

2020.11.03. 11:15

Izzítsátok a kamerákat, indul a nagy lájkvadászat!

A nyíregyházi kilencedikes osztályok november 20-áig küldhetik el kisfilmjeiket.

A városi verébavató minden évben óriási siker a kilencedikesek körében

Fotó: illusztráció: Dodó Ferenc

Ebben az évben a koronavírus-járvány miatt számos olyan programról kellett lemondanunk, melyek meghatározóak a nyíregyháziak életében. A gasztronómiai és közösségi fesztiválok, hagyományőrző rendezvények mellett az idén erre a sorsra jutott a városi verébavató is.

A megyeszékhelyen tanuló kilencedikeseknek azonban nem kell teljesen lemondaniuk a humoros megmérettetésről: a diákpolgármesteri iroda (DPI) csapata versenyt hirdetett. A diákok kivételesen nem a Váci Mihály Kulturális Központ színpadán, hanem a virtuális térben bizonyíthatják rátermettségüket.

Maximum három percben

A rendkívüli helyzet miatt új szabályokat kellett hozniuk, így az idén nem a legjobb iskolát, hanem a legkiválóbb osztályt keresik. A DPI Face­book-oldalára feltöltött videóból minden kiderül: arra kérik a kilencedikeseket, hogy készítsenek egy maximum háromperces kisfilmet, melyben bemutatják a sulijuk és az osztályuk életét, az órák és a szünetek hangulatát, a legviccesebb közös élményeiket, de akár táncos-énekes produkcióval is jelentkezhetnek a virtuális városi verébavatóra.

A videókat november 20-áig küldhetik el a nyiregyhazi­[email protected] e-mail-címre. A kisfilmek felkerülnek az iroda Facebook-oldalára, majd megkezdődik a lájkvadászat. Az osztályok november 24-e éjfélig gyűjthetik a szavazatokat. A három legtöbb voksot kapó osztály – a dicsőségen túl – értékes nyereményekkel gazdagodik.

Veréblány és Verébsrác

Természetesen ebben az évben is keresik Nyíregyháza Veréblányát és Verébsrácát. Annak, aki szeretné magáénak tudni a rendkívüli titulust, nincs más dolga, mint küldeni magáról egy képet a DPI közösségi oldalán privát üzenetben, mellékelve saját és iskolája nevét, valamint osztályát. Az győz, aki a legtöbb lájkot gyűjti a fotójával. Hogy kik ők, a november 25-ei eredményhirdetésen derül majd ki.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában