Vadászat

2020.12.06. 07:00

Az emlékezés után irány a természet

Az édesapa a fiait megtanította a természet szeretetére, a vadgazdálkodás fontosságára.

Zs. B.

A terítéknél

Fotó: A szerző

A Borbás család tagjaival együtt vadászok álltak meg a néhai Borbás Bálint síremlékénél november 25-én a vásárosnaményi temetőben.

Három esztendeje

A volt családfő kiváló vadászként Tibor és Bálint fiait a természet szeretetére, a vadgazdálkodás fontosságára is megtanította. Már három éve az évadnyitó apróvadas vadászat előtt – Bálint bácsi temetése napján – állnak meg a vadászbarátok a sírja mellett, hogy emlékezzenek, majd a kegyelet virágainak elhelyezése után irány a természet.

Az olcsvai székhelyű Kraszna-menti Vadásztársaság invitálására a gyönyörű novemberi napon több mint húsz vadász és közel ennyi vadászatot kedvelő kezdte el a vadászévadot. Mivel a vadásztársaság területéhez a nyírségi homokdombok is hozzátartoznak, Vitka és Nagydobos határában könnyű terepen vadásztak a résztvevők, s terítékre hoztak ezen a gazdag napon 14 mezei nyulat, 117 fácánt, valamint egy szajkót.

Zs. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában