Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.12.21. 09:24

Házhoz ment kántálni a Tánctanoda

Nyíregyházán, Kótajban, Baktalórántházán, Nagykállóban és Nyírteleken is átadták az ajándékot.

Antal Roland (jobbra) és Dóra (mellette) számára is nagy érzelmi feltöltődést nyújtott a közös kántálás

Fotó: Tánctanoda

A Tánctanoda nyolc éve alakult a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Táncművészeti tagozatának utánpótlásaként. Az a törekvésük, hogy a Kárpát-medence színes és változatos néphagyományaival, dalaival és táncaival megismertethessék a gyerekeket. A tehetségalapú minőségi táncoktatás a céljuk.

– Táncos közösségünk minden év karácsonya környékén közös ajándékozással, táncházzal, beszélgetéssel várja az ünnepet. Ez az idén a megváltozott körülmények miatt nem lehetséges, de a közösség számára fontos a meghitt ünnepvárás – mondta Antal Roland. – Azt találtuk ki, hogy a Tánctanoda tanárai minden táncoshoz elmennek kántálni, és személyesen adjuk át a karácsonyi ajándékot. Szombaton reggel egy kótaji táncosunknál kezdtünk, és 26 családot, 35 táncos gyereket látogattunk meg egész nap.

– Nem csak Nyíregyházán, hanem Nyírteleken, Baktalórántházán, Nagykállóban lakó gyerekekhez is elmentünk. Mindenhol nagy szeretettel fogadtak bennünket. A nap során eldöntöttük, hogy jövőre ugyanezt az útvonalat végigjárjuk. Hihetetlen érzelmi feltöltődés volt látni a sok csillogó szemű családot, felemelő érzés a személyes találkozás élménye, az ünnepvárás öröme – fűzte hozzá Antal Dóra.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában