Nyughatatlan

2020.12.09. 16:41

Szabolcsi kötődési együttes hozta el „Az év zenekara” díjat Texasból

Idén októberben Jeffersonban rendezték meg azt a country fesztivált, ahova a Nyughatatlan is meghívást kapott.

Fotó: zenekar

A nemzetközi country találkozóra Hollandiából, Izlandról, Mexikóból és Amerikából is érkeztek fellépők. A hat fős szakmai zsűri a Nyughatatlant a „Band Of The Year”, azaz az év zenekara díjjal jutalmazta.

– Nagyon örültünk a díjnak, és annak, hogy meghívást kaptunk a 2021-es találkozóra is, amit egy amerikai koncertsorozattal tervezünk összekötni. A „Texas Sounds International Music Awards” zenei eseményt idén hetedik alkalommal rendezték meg. Preston Taylor, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy a zsűri a hangzást, a megjelenést, és a műsor összeállítását díjazta – mondta Kovács Kornél, a zenekar vezetője.

– A taps alapján úgy ítéltük meg, hogy pozitív visszhangja volt a fellépésünknek, egyedül a zenekar névének kiejtésével akadt némi probléma. Rengeteg tervünk van jövőre, a turné mellett szeretnénk bejárni azt a vidéket, ahol a rock and roll született és ha sikerül szponzort találnunk, akkor az új lemezünket is Amerikában szeretnénk felvenni – folytatta a zenekarvezető.

A banda egyébiránt szabolcsi kötődéssel is bír, „Jaj” című dalukhoz például Szakolyban forgatták klipjüket néhány évvel ezelőtt:

A Nyughatatlan 2010 óta 5 nagylemezt adott ki, eddig nyolc európai országban koncerteztek. A texasi country fesztivál honlapján a díjazottak listája is megtalálható. https://www.texassounds.org

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában