Várják a voksokat

2021.02.26. 11:20

Akár osztálykirándulást is nyerhetnek a pályázó diákok

Elindult a Magyar Közút Álomút rajzpályázatának közönségszavazása.

km

Tavaly év végén ismét meghirdette az Álomút elnevezésű országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát, és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában. Az idei pályázatra több mint 1300 rajz érkezett. Az egyes kategóriák győzteseit már kiválasztotta a zsűri, a közönségdíjhoz kötődő szavazást pedig a mai napon elindította a társaság a hivatalos Facebook-oldalán.

Várják a voksokat

A rajzpályázat kategóriagyőztesein kívül további több mint 30 kiemelkedő pályaművet jelölt a társaság közönségszavazásra, mely a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldalán követhető nyomon. A szavazatokat március 5-én, pénteken 12 óráig várják a szervezők. Érvényes szavazatnak az egyes képekhez tartozó lájkok és szívek számítanak majd.

A kategória- és a közönségszavazás győztesei egy-egy osztálykirándulást nyernek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertesek (amint a pandémiás helyzet lehetővé teszi, osztálytársaikkal együtt) utazhatnak busszal Kiskőrösre, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kellő gépekkel, eszközökkel.

A kiskőrösi Kőrösszolg Nonprofit Kft. felajánlásából a nyertes osztályok az osztálykirándulás alkalmával díjmentesen megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát is. Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 125 darab 10 ezer forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában