Olvasói levél

2021.04.19. 15:27

Hallásvizsgálatra hívták olvasónkat, aztán nagyon meglepődött...

Manapság annyi telefont kap az ember: rendelje meg valamelyik gyógyszert, vegye meg ezt vagy azt a csodakészüléket – írja olvasónk.

Zakhár Ferenc

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Különösen azokat a bajokat célozzák meg, amelyek szinte mindenkit elérnek egy idő után. Ilyenek az ízületi fájdalom, a derékfájás, a fülzúgás, a látás- vagy hallásprobléma, férfiaknál a prosztatagondok, de jó ürügy a különböző vitaminhiány is.

Az ember először még hisz ezekben, de aztán rá kell jönni, ezek a szerek sem érnek sokkal többet, vagy annyit sem, mint amiket a patikákban megvehetünk, vagy amiket esetleg felír az orvos. Csakhogy manapság, különösen amióta a vírusveszély fennáll, szívesen vesszük, ha házhoz hozzák az árut, és nem kell utánajárni. Szóval, engem is felhívtak nemrégiben, hogy menjek el egy ingyenes hallásvizsgálatra.

Mivel valóban gond van a hallásommal, elfogadtam a „felkérést”. Kedvesek voltak, és segítőkészek, a vizsgálat után több készüléket is kipróbáltam, de egyik sem volt jó. Ezt követően méretet vettek és azt mondták, majd jelentkeznek.

Megkérdezték, van-e közgyógyigazolványom. Mivel igennel válaszoltam, azt felelték, rendben. Amikor elkészült a „parányi” fülhallgató, behívtak újra. Tényleg jobban hallok vele, eddig például az autóm irányjelzőjének kattogását nem hallottam, most viszont már igen. Kezembe adták a számlát, s azt mondták, kell vásárolnom egy tisztítószert hozzá, ami a fülzsírt leoldja. Az ára körülbelül háromezer forint. Csak kint néztem meg a számlát, hát mit mondjak, majdnem elejtettem.

Több mint háromszázezer forint szerepelt rajta.

Hálát adtam a sorsnak, meg édesapámnak, ugyanis az ő II. világháborús katonai fogságának köszönhetjük az igazolványt.

Szomorúan gondoltam azokra, akiknek nincs ilyen!

- H. Ferenc -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában