Föld napja

2021.04.25. 09:30

Kreatív képek kockákból

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola kisdiákjai rendhagyó programmal ünnepeltek.

KM

A gyerekek építőkockákból készítettek képeket | Fotó: iskola

A Föld napját április 22-én ünnepeltük – a jeles napról számos iskolában megemlékeznek, fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezetvédelmi vetélkedőt, iskolaudvar-takarítást szerveznek.

A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Általános Iskolában is rendszeresen szerveznek ilyenkor a környezettudatosságra nevelő programokat, melyeket az idén a járványhelyzet miatt rendhagyó keretek között kellett megrendezniük, egy digitális projekt keretében.

Kreatív tanulás

Hubainé Orosz Szilvia, az intézmény tanítónője lapunknak elmondta: csütörtök délelőtt az iskola 2. és a 3. osztályos kisdiákjai a Föld napja alkalmából zöldbe öltöztek, és a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. támogatásával, a gyár munkatársainak szervezésében, egy online óra keretében a jeles naphoz és a fenntartható fejlődéshez kapcsolódóan mozaikképeket raktak ki a színes építőkockákból.

A gyerekek építőkockákból készítettek képeket | Fotó: iskola

A gyerekek megkapták a mozaikok megépítéséhez szükséges kockákat és leírásokat, illetve meglepetés-játékfigurákkal is megajándékozták őket. Jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a gyerekek iskolán kívüli programokon is részt vehessenek, így a digitális közösségi programmal sikerült olyan élményt nyújtani a tanulóknak, melyben számos készségüket fejleszthetik a kreativitástól kezdve a társas munkavégzésen át az esetleges problémamegoldásig.

Hubainé Orosz Szilvia hozzátette: a képek készítése során a gyerekek finommotorikai képessége és esztétikai érzéke is fejlődött, valamint ­játszva és aktívan tanultak a környezetszennyezésről, az újrahasznosításról, a Föld védelméről.

Megőrzik a képeket

Az elkészült képek az intézményben kialakított Lego-termet díszítik majd.

A Föld napját 1970-ben tartották először, miután az előző évben John McConnell javasolta egy UNESCO-konferencián azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására. A jeles napot 1990 óta ünnepeljük Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában