peca

2021.04.24. 07:00

Most csak egyedül, de hamarosan hármasban

Rövidebb, de tartalmasabb horgászatokat tervez a fiatal édesapa.

MML

Forrás: Molnár András archívuma

Mindig volt társa az elmúlt években a tópartokon Molnár Andrásnak, azonban párja, Szalanics Alexandra az ősszel kisbabának adott életet, így az idei szezont egyedül kezdte meg a fiatal apuka.

– Valóban így van, a korábbi évekhez képest furcsa, hogy az idén egyedül horgászom, de jó érzés annak tudata, hogy otthon ketten várnak rám – mesélte András érdeklődésünkre.

Átalakított horgászeszközök

– Hogy a szeretteimmel is sokat lehessek, de a vízpartot se hanyagoljam el, az idén rövid időtartamú, de annál tartalmasabb horgászatokat tervezek, azaz pár órás feederezés lesz a célom. Már tavaly az év végén lecseréltem, illetve átalakítottam pár eszközt. Változtattam például a bojlis merítőmön, a nyelét egy hosszabb, 3,3 méteres rakós rendszerű merítőnyélre cseréltem, s ez így jelentősen megkönnyíti a halak partra segítését. Elsősorban maradok a környékbeli tavaknál, de ha alkalmam lesz rá, egy-két új helyet is kipróbálok majd. Nagyon várjuk azt a pillanatot, amikor a család együtt lehet már a vízparton. Alexandra is szóba hozza a telefonján lévő horgászós képeket nézegetve, hogy mennyire hiányzik számára a közös horgászat, egy azonban biztos: mindennél többet ér a mi kisfiunk, a lehető legtöbb időt rá szenteljük. Ha nagyobb lesz, visszük magunkkal a vízpartra, s megtanítjuk a horgászat minden titkára. Hogy fog-e tetszeni neki? Azt most még nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy nem erőltetek rá semmit sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában