Kihívás

2021.04.30. 09:11

Örömtánc Kisvárdán! – közel hatszázan teljesítették a nemzetközi kihívást

A tánc életöröm – összetartozás – boldogság! – sugallják a kisvárdaiak, akik Seszták Miklós ötletére és kérésére, közel 600-an csatlakoztak a koronavírus járvány legvarázslatosabb és legérdekesebb kihívásához: a „Jerusalema challenge”-hez”.

A dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dalára világszerte baráti társaságok, munkahelyi közösségek, kicsik és nagyok ezrei tanulták már meg a lépéseket és töltötték fel a videót tányérral a kezükben vagy anélkül a közösségi oldalakra. A tányér azért, mert az eredeti koreográfia egy angolai, „Fenómos do Semba” nevű tánccsoporthoz köthető, akik az 5. születésnapjukat ünnepelték éppen, amikor felcsendültek a taktusok és tányérral a kezükben elkezdtek táncolni.

Kisvárdán óvodások és óvónők, iskolások és pedagógusok, sérült fiatalok és felnőttek, a Felső-Szabolcsi Kórház több osztályának munkatársa, de még az NBI-es kisvárdai kézis lányok is örömmel vettek részt a kisvárdai táncos kihívásban.

Az összetartozás jelképeként dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere, Hegyi Henrik kórházigazgató, dr. Veres Eleonóra orvosigazgató és Bakó Botond kézilabda-edző is együtt tapsolt egy-egy helyszínen a résztvevőkkel. Azokkal a lányokkal és fiúkkal, gyerekekkel és felnőttekkel, akik lelkesen, végig mosolyogva és – nem mellesleg – profi módon sajátították el a kihívás világszerte ismert lépéseit.

A kisvárdaiak ismét nagyot alkottak! Ismét megmutatták a közösség erejét és most azt is, hogy egy örömtánccal is lehetséges a boldogság! Még akkor is, ha olyan nehéz időket élünk mint most, a világjárvány kellős közepette.

KÖSZÖNJÜK KISVÁRDA!

- Durucz Gabi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában