Fehérgyarmat

2021.08.15. 15:30

Csodát alkottak Fehérgyarmaton

Az óriási csapatmunka lenyűgözte a szülőket és a pedagógusokat is.

KM

Az alkotás egy részlete, a munkában részt vevő fiatalok egy csoportja

Fotó: Zámbori Kata

Nagyot néznek majd szeptemberben a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, ugyanis az oktatási intézmény falát fiatalos hangulatú, gyönyörű rajzok díszítik. Ügyes kezű alsó és felső tagozatos diákok a nyári szünidő alatt Zámbori Kata pedagógus vezetésével díszítették ki az iskola oldalát. Az óriási csapatmunka lenyűgözte a szülőket és a pedagógusokat is.

Gyönyörű rajzok díszítik a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarra néző falait. Zámbori Kata képzőművészeti tanár régi vágya vált valóra, ismerve ugyanis a diákjaiban szunnyadó tehetséget, jó ideje szerette volna, ha esélyt kapnak egy nagyobb projekt megvalósításához. Ezen a nyáron el is jött ennek az ideje.

A nyári alkotótábor keretein belül a tanárnő egy grafikai falfestésen gondolkodott, s az egyik karbantartó, Kaptur Barna javaslatára az intézmény hátsó kijáratánál lévő hatalmas falfelület rajzokkal való kidekorálását tűzték ki célul. A diákok kitartó munkájukkal a hőség ellenére egy csodát alkottak a tábor ideje alatt.

A felsősök kezdték a munkát

A pedagógus elmondása szerint az iskolában az utóbbi években egy remek művészeti csapat alakult ki, akik nagyon kedvelik a közös munkákat. A falfestés ötletét a diákok nagy örömmel fogadták. Az első héten a 6. és a 8. osztályosok kezdték meg a munkálatokat, akik közül sokan első osztályos koruk óta járnak grafika és festészet tanszakra Zámbori Kata tanárnőhöz, s a többéves gyakorlat, valamint a tehetség valamennyi gyermek munkájában megmutatkozott. A második héten az alsó tagozatosok folytatták a festést, akik között szintén sok ügyes diák akadt. A vázlatokat táblakrétával rajzolták fel a falra, majd miután átláthatóan kirajzolódott minden, jöhetett a falfesték. A kész műre több helyen került még egyéb kiegészítő rajz is, ami még frappánsabbá, látványosabbá tette az összképet.

A Mátészalkai Tankerület is támogatta a lelkes fiatalok alkotómunkáját, Pásztor Zoltán és Kaptur Barna benyújtott kérésére a csapat kapott homlokzatfestéket, színezőpasztákat, hengereket és ecseteket is. Balla Kálmánné igazgatónő teljes mértékben szabad kezet adott a csapatnak, akik a pihenőidejükben kártyáztak, filmet néztek és zenét hallgattak, élvezetesebbé téve így a munkát. A gyermekek jégkrémeztek, fagylaltoztak is a Gyermekeinkért Alapítvány jóvoltából, a hét zárásaként pedig egy pizzériában elfogyasztott vacsorával koronázták meg munkájukat

Büszkék a szülők, a nevelő

Az óriási csapatmunka eredménye lenyűgöző lett. Az iskola vezetősége – beleértve Kata tanár nénit és a gyerekek szüleit is – nagyon büszke a munkálatokban részt vevő diákokra, akik a kitartó munkájukkal a hőség ellenére egy csodát alkottak a tábor ideje alatt. A képes mesevilágot szeptemberben az iskola valamennyi diákja és dolgozója is megszemlélheti – tájékoztatta szerkesztőségünket Fecske László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában