Nyíregyháza

2021.09.24. 15:31

Idősek világnapja az állatparkban

Legyen egy megérdemelten szép napjuk Nyíregyháza szépkorú polgárainak!

KM

20210505 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Egy héten belül két ikerpár is született a Nyíregyházi Állatpark gyűrűsfarkú maki (Lemur catta) csapatában.

Forrás: KM-archív

Fotó: DODÓ FERENC

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, azzal a szándékkal, hogy rájuk irányítsa a figyelmet, s hogy méltó módon tisztelhessük mindazokat, akik egy élet munkájával szép kort érhettek meg. Ezen a napon, vagy ahhoz közelin minden évben megajándékozza valamivel az idős polgárait a nyíregyházi önkormányzat is.

Dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere az ehhez kapcsolódó legutóbbi pénteki sajtótájékoztatóján azt is kiemelte, hogy már akkor is megoldást szerettek volna találni rá – látva a demográfiai görbe figyelmeztető alakulását, és az idősebbek aktivitását –, hogyan lehetne a hatvanan túliakat, illetve a nyugdíjas korúakat visszavezetni a munka világába.

Ám Nyíregyháza idősbarát önkormányzata – ahol az Idősügyi Tanács véleményét és javaslatait is mindig meghallgatják – ezúttal nem dolgoztatni, hanem szórakoztatni szeretné a szépkorúak, sajnálva, hogy ezt az ünnepnapot tavaly a pandémia miatt nem tarthatták meg.

Ajándék is lesz

– Sokat gondolkodtunk rajta, mikor, hol, milyen körülmények között tudnánk az idei év idősek világnapi programját megtartani. Végül, figyelemebe véve a Covid-járvány negyedik hullámát, és meghallgatva az Idősügyi Tanács javaslatát, úgy döntöttünk, hogy szeptember 29-én, szerdán, reggel 9 órától a Nyíregyházi Állatparkba várunk mindenkit egy kellemes állatkerti sétára.

– Úgy véljük, hogy aki szeretné, ott biztonságos távolságot tud tartani embertársaitól. Ahogy az önkormányzati ünnepségeken lenni szokott, az első 1500, nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, nyíregyházi vendéget meg is ajándékozzuk egy kis csomaggal, amiben némi elemózsia, törölköző és egy szép kiadvány is lesz. Remélem, hogy nem kell rossz időre számítanunk, és sokan eljönnek majd, jó szívvel megengedve, hogy az önkormányzat megtisztelje őket ezzel az ingyenes lehetőséggel – fogalmazott az alpolgármester.

Mivel a városban több mint 20 ezer nyugdíjas él, remélhetően több ezren élnek majd a kínálkozó alkalommal, és megtekintik a számos új fejlesztésekkel is büszkélkedő állatparkot. A rendezvény sikeréhez a Volánbusz azzal járul hozzá, hogy a délelőtt folyamán sűríti sóstói járatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában