szavazásértékelés

2021.11.08. 10:43

„Mit iszol?” – Így vélekednek a szabolcsiak az alkoholmentes novemberről

Arra voltunk kíváncsiak, ön tartja-e a száraz novembert.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A száraz november egy kihívás, mely a mértékletességre hívja fel a figyelmet. A kihívás résztvevői leteszik a poharat és nem fogyasztanak alkoholt egy hónapig.

Szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy Szabolcs megyében csatlakoznak-e ehhez a kezdeményezéshez.

Az eredmény némileg meglepő, de talán csak a berögzült sztereotípiák miatt: „Ha szabolcsi vagy, biztos jól bírod a pálinkát!”

Szavazóink legnagyobb többsége (61%) eképpen nyilatkozott: „Nincs szükségem száraz novemberre, nem szoktam alkoholt fogyasztani.”

A voksolók 28 %-a pedig meg sem próbál megfelelni ennek a kihívásnak, állításuk szerint biztos, hogy nem bírnák ki egy hónapig alkohol nélkül.

„Igen, muszáj egy kis szünetet tartani...” – nyilatkozta a válaszadók 7 %-a. Nekik biztos kemény évük volt, ami az italfogyasztást illeti.

A szavazók legkisebb csoportja (4%) pedig az akaraterejét szeretné próbára tenni: „Igen, idén nekifutok, remélem menni fog egy teljes hónap poháremelgetés nélkül.” – válaszolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában