Helyi életstílus

2022.02.17. 10:09

Ismét kinyitja ajtaját a FeHoVa

A pergetőmedencénél csalivezetési bemutató is lesz.

KM

A kiállításon mindig gazdag a választék lőfegyverekből is

Fotó: Archív fotó: MML

Megszokták már a horgászok és a vadászok, hogy minden év februárjában megrendezik Budapesten a hobbikiállítást, a FeHoVát. Az idén február 17. és 20. között immár huszonnyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket a sokszínű program a Hung­expo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ pavilonjaiban. 

 

Etetőhajót tesztelnek 

 

Közel 200 kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait. Számos program is várja a látogatókat, akik érvényes védettségi igazolvánnyal léphetnek be. A MÁV-Start Zrt. február 17–20. között a FeHoVára utazók részére 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt ad a teljes árú menetjegyek árából. 
A teljes programot nem tudjuk bemutatni, csupán egy válogatást villantunk fel a fehova.hu portál alapján. A horgászok pavilonjában többek között tesztelnek etetőhajót, a pergetőmedencénél csalivezetési bemutatókat láthatnak és hasznos pergetőtippeket, -trükköket hallhatnak az érdeklődők, de lesz még fárasztó szimulátor, Horgász-suli gyermekeknek, s neves magyar sporthorgászok tartanak beszámolókat, bemutatókat. 

 

A trófeakiállítások most sem hiányozhatnak a FeHoVáról. Érdekesnek ígérkezik a Nadler-kiállítás, ami válogatást nyújt a 2020/2021-es vadászidény legjobb magyar nagyvadtrófeáiból. Láthatóak lesznek továbbá az 1890-től nemzetközi porondon bemutatott magyar gím- és dámtrófeák is. Mindezt színesíti a madárvilág-bemutató és a dél-afrikai válogatás is. 

 

Festmények és fotók is felidézik a vadászatok nem mindennapi pillanatait. Szerzők dedikálják könyvüket a különböző kiadók standjainál. A megyénkben is köztiszteletnek örvendő Hidvégi Béla „A magam módján” című könyvét a kiállítás vendégei vehetik először kézbe. Lesz még solymászbemutató, vadászkürtös fesztivál és verseny, preparátor bemutató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában