Nyíregyháza

2022.04.19. 11:30

Az adjunktus országos sikere az idősoktatásban

A Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája főként a 60 év fölöttieknek kínál lehetőséget a tanulásra.

KM

Kiváló eredményt ért el a felnőttkori tanulásban szerzett jó gyakorlatokat bemutató EPALE 2022-es Mester és Tanítványai tartalomfejlesztési pályázatán Bene Ágnes, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának adjunktusa. Az egyetemi szakember az időskorúak oktatásában vállalt munkájáért kapta az elismerést. 

Szellemi aktivitás 

Az EPALE egy olyan nemzetközi közösség, mely segíti és szakmailag támogatja a felnőttoktatásban részt vevő oktatókat, kutatókat, szakembereket, szakpolitikai döntéshozókat abban, hogy gyakorlati és elméleti szinten hozzájáruljanak a társadalom fejlődéséhez. 
Az Egészségügyi Kar szervezésében 2015-ben létrejött Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája (KMSZA) – mely ebben a tanévben Nyíregyházán és Szolnokon működik – főként a 60 év fölötti, a felsőoktatás iránt érdeklődőknek kínál lehetőséget a tanulásra, a szellemi aktivitásra. A tanév végén a résztvevők egyetemi oklevelet is szerezhetnek. 
Bene Ágnes, a DE Egészségügyi Karának adjunktusa négy éve dolgozik az Idősakadémián. 

Díj a jó gyakorlatnak 

Az egyetemi szakember pályamunkája harmadik lett az EPALE 2022-es Mester és Tanítványa tartalomfejlesztési pályázatán, amelyen az idős emberekre irányuló szakmai figyelmet, a generációk közötti kölcsönös tudásszerzés jó gyakorlatát díjazták. 
– Az oktatókra inspirálóan hat az idős hallgatók lelkesedése, aktivitása. Az idősoktatás kulcsa oktatói oldalról az érdeklődés és a figyelem, amit a hallgatóság sokszorosan meghálál. Ezért szeretek időseket oktatni, és persze azért, mert én is tanulhatok tőlük. A pályamunkám során bepillantást nyerhettem a szeniorörömtánc-tanfolyam oktatóinak munkájába, ahol a tanítványaim egyben az oktatóim is lettek – fogalmazott Bene Ágnes. 
A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szakembere, valamint Juhász Lászlóné Mária (a képen jobb szélen) „szenior egyetemista” és szeniorörömtánc-oktató az EPALE – Al Agenda szakmai konferencián megtartott díj­átadón vehette át az elismerést a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalban – számolt be a kiváló szakmai sikerről a Debreceni Egyetem sajtóirodája, az intézmény honlapján.
 

Borítókép: A szeniorörömtánc-oktatók között Bene Ágnes | Fotó: DE

Címkék#örömtánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában