Tiszavasvári

2022.06.19. 07:00

Megsiratták a bakot, de örültek is a vadász sikerének Tiszavasváriban

MML

Fotó: MML

Pár hete beszámoltunk arról, hogy egy Amerikából érkezett vendégvadász a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság területén terítékre hozott egy 560 és egy 510 grammos agancsú őzbakot. A tengerentúli sportvadászt Róka Bence és Gaál Sándor hivatásos vadászok kísérték el a hajnali útjára. 

Kettős érzés a kísérőben 

– Tudtuk, hogy hol keressük az olyan bakokat, amilyeneket szeretett volna az amerikai vendég. Talán 20-30 percet tölthettünk kint a hajnali természetben, amikor megláttuk az 560 grammos bakot, s a vendég terítékre hozta. Nagyon boldog és elégedett volt. Ezt követően több bakot is mutattunk neki, de végül az 510 grammos nyerte el a tetszését, s azt is elejtette – elevenítette fel a vadászatot Róka Bence. 

– Bennünk, hivatásos vadászokban kettős érzés játszódik le ilyenkor. Egyrészt megsiratjuk a bakot, hiszen éveken át gondoztuk, nyomon követtük az életét, ugyanakkor együtt örülünk a vadásszal, mert beérett a munkánk gyümölcse. 

Ízlések és pofonok 

A megyei őzbaktrófea-mustrán a közönség is szavazhatott a legszebb agancsra. Vajon miért nem az 510 és az 560-as agancsot jelölték a közönségdíjra? – kérdeztük meg a két hivatásos vadásztól. 

Az 560 grammos trófea
Forrás: MML

– Ízlések és pofonok különbözőek. Aki hosszabb ideje vadászik, inkább az érdekesebb trófeákat részesíti előnyben. Én is jobban kedvelem a szokatlan formákat, mint a sima 6-os trófeát, azért esett a választásunk egy harmadikra – mondta Róka Bence. – Természetesen megvan az 560 grammos 6-os baknak is a szépsége, de a kiválasztott valahogy mégis közelebb áll hozzánk. A színe különleges, szép a rózsája, az egyik első ága elfogyott. 

Ezt javasolták a hivatásos vadászok közönségdíjra
Forrás: MML

– Több éve ismertük már ezt a bakot, most ítéltük meg úgy, hogy elejthető, s egy visszatérő osztrák vadász hozta terítékre éppen az utolsó lővilágnál – mesélte Gaál Sándor.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában