Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.12.22. 12:36

Amerikában készített új lemezt a Nyughatatlan

A zenekar hatodik albuma Restless címmel jelent meg és 11 angol nyelvű dalt tartalmaz.

A Nyughatatlan a Rosewood Stúdióban

Fotó: a zenekar

A hanganyagot a texasi Rosewood stúdióban fejezték be, ahol olyan előadók dolgoztak, mint Tracy Byrd, és ahol számos platina lemez született. A Nyughatatlan októberben négy koncertet adott Amerikában, és többek között a Texas Sounds Country Music Awards fesztivál fődíját is elhozta.

– Az utolsó szerzői lemezünk 2018-ban jelent meg. Az elmúlt két évben aktívan dolgoztunk ezen az anyagon Chezan Andrei szövegíróval, aki szerzőként is szerepel a lemezen, csak úgy, mint az énekesnőnk, Hajdu Bianka, aki csodálatos hangja mellett a lemez borítóját is tervezte. Születtek új dalok, és néhány korábbi magyar nyelvű számunkat teljesen átdolgoztuk angol szöveggel, a texasi koncertjeinkre a műsort már ezekből állítottuk össze. Az album pörgősebb szerzeményeit már játszani fogjuk a decemberi budapesti és debreceni koncertjeinken is – árulta el Kovács Kornél énekes-gitáros, dalszerző.

Johnny Cash nyomában

Az új lemez mellett elkészült az első videóklip is, amit Texas mellett, Johnny Cash szülővárosában, az Arkansas állambeli Dyessban, valamint Memphisben és Nashvillben forgattak.

– Októberben 900 mérföldet utaztunk Texastól Nashville-ig. Ellátogattunk azokra a legendás helyekre, amelyek olyan régóta inspirálnak minket. A forgatási helyszínek közül kiemelném a Sun Stúdiót, ahol többek között Johnny Cash karrierje is elindult, gyermekkori otthonát, a kis faházat, ami Dyessben található és a texasi fesztivált, ahol három díjat nyertünk. Nagyon megható volt ott lenni ezeken a helyeken – idézte fel a zenekar vezetője. 

KM


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában