Nyíregyháza

2022.12.20. 12:40

Magyar Teátrum-díjat kapott a nyíregyházi színház szcenikai vezetője, Boldizsár Zsolt!

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák dolgozóit elismerő Magyar Teátrum-díjakat a Budapesti Operettszínházban, a díjazottak egyike pedig Boldizsár Zsolt, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szcenikai vezetője.

Boldizsár Zsolt

Fotó: KM-archív

A kiváló szakember mellett Major Attila, a Karinthy Színház produkciós vezetője; Eötvös Nándor, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ sátormestere; Kenyeri Orsolya, a Thália Színház öltöztetőtár vezetője és Szelba István, a Gödöllői Művészetek Háza műszaki vezetője, ügyelője vehette át az elismerést.

Nemzetiségi különdíjat kapott Gyorgyev Bránimír, a Magyarországi Szerb Színház művészeti titkára, a kivételes színészi pályákat elismerő Magyar Teátrum Életműdíjat pedig Török Jolán táncpedagógus, táncművész, művészeti szaktanácsadó és Katona Imre rendező kapták. A Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat Foczmann István, a Budapesti Operettszínház nyugalmazott üzemigazgatója érdemelte ki. 

MTI, KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában