Nyíregyháza

2023.02.27. 12:13

Nagy Feró a Tortuga új énekese?

Készül a nyíregyházi tornacipős rockerek harmadik lemeze, a kérdés csak az, ki áll a mikrofon mögött.

Lehet, hogy nem Feró lesz a befutó, de a hangulat csillagos ötös volt a stúdióban

Fotó: a Tortuga archívuma

Nehéz helyzetbe került tavaly év végén a Tortuga. A nyíregyházi zenekar körül már a nagy bejelentés előtti hetekben is hatalmas volt a csend, majd a tornacipős rockerek szomorú hírt osztottak meg rajongóikkal: a banda énekese, Tomku Milán új utakon folytatja zenei pályáját. Az elválás békés, de fájdalmas volt, valószínűleg éppen ezért nem nyilatkoztak a témában a fiúk, ám az élet megy a tovább. Nemrégiben ismét megsokasodtak a Tortuga mindennapjaiba bepillantást engedő posztok, amikből kiderült, hogy a srácok január végén megkezdték harmadik lemezük rögzítését.  

Az első dalt már felvették

A zenekar február 10-ei bejegyzéséből megtudhattuk, hogy a lemez első dalának hangszeres részét már felvették. „Nagyon sokat gondolkodtunk és dolgoztunk a gitárok hangzásvilágán. Merőben eltérő lesz az eddig lemezeinkhez képest, ugyanis leporoltuk a régi Marshall plexi erősítőket és megdöngettük a bennük lévő csöveket, az eredmény pedig elég hidegrázós lett!”

Azt még mindig homály fedi, ki áll majd a jövőben a mikrofon mögött, a nyíregyházi rockerek azonban múlt csütörtökön megosztottak egy sokat sejtető képet egy piros baboskendőről ezzel a szöveggel: „Megvolt a casting… Ma felvettük az első dal éneksávjait… Na, vajon ki lehet a mikrofon mögött?” – tették fel a kérdést, amit másnap leleplező videóval válaszoltak meg.

– Figyeljetek ide! Van egy furcsa érzésem. Ti most castingot tartottatok, hogy hátha én jó leszek? – kérdezi hitetlenkedve a felvételen Nagy Feró, amire a fiúk vigyorogva bólogatnak, majd hozzáteszik: nem sikerült rosszul a meghallgatás.

– Az a lényeg, hogy nem tudsz énekelni, de legalább te vagy a Nagy Feró – teszi hozzá Sanka, a dobos, utalva a mára klasszikussá vált jelenetre, amiben az X-Faktor mentoraként ezzel az ikonikus mondattal vág vissza „a nemzet csótánya” az őt tehetségtelenséggel vádoló – egyébként repedtfazék hangú – hölgynek.

Feró már A Dal 2020-ban is nyíltan szurkolt a Tortugának, ám akkor még bizonyára nem sejtette, hogy egyszer őt „vizsgáztatják” a szabolcsi tornacipősök.

Nyitva hagyták a kérdést

Hogy végülis Nagy Feró lesz-e a zenekar új énekese vagy sem, nem derült ki, a rajongók azért reménykednek, hogy ha más nem, egy dal erejéig találkozhatnak vele az új lemezen. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában