Állatvédelem

2023.04.15. 11:42

Kennelek az állatotthonban

Tizenegy újabb lakó élvezheti a biztonságot nyújtó kényelmet.

Profi módon oldották meg a feladatot

Fotó: Pocahontas Alapítvány

A tiszarádi bejegyzésű Pocahontasz Állatotthonban tizenegy kennel készült el, melyet betonyp lapokkal burkoltak a rozsdásodó lemezekre. Tavaly vásárolták meg az alapanyagot,  hogy tartósítsák a gyengülő kenneleket. A gondot az jelentette, hogy nem volt segítségük, így csak lassan haladtak. Maleczki Tamás jóvoltából megtört a jég: az általa szervezett csapat, a Lefedlek Szabó Csaba irányításával érzékelhető sebességgel, precizitással és profizmussal oldotta meg a feladatot. Öt óra alatt tizenegy kennel burkolását fejezték be. 

Mindemellett segítettek a korábban kimaradt három kennel áthelyezésében, így tizenegy újabb lakó élvezheti a biztonságot nyújtó kényelmet. A PCAS fő tevékenysége a gyepmesteri telepekre bekerülő állatok mentése. De nem csak kutyákkal foglalkoznak. Gyakran előfordul, hogy sérült cicáknak segítenek, mentettek madarakat, hüllőket, és ha szükséges – más szervezetekkel együttműködve – vadállatokat és haszonállatokat is.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában