Néptánc

2023.04.16. 09:15

Országos népművészeti seregszemlén a Szatmár Táncegyüttes táncosai

Herdon Péter és Biró Gergő István is felléptek a XXIII. Országos Táncháztalálkozón.

Forrás: Szatmár Táncegyüttes

A Szatmár Táncegyüttes táncosai meghívást kaptak az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztiválra, amit április 14-16. között rendeznek a budapesti Papp László Sportarénában. Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek lépnek fel a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében. 

A fő helyszín idén is a Papp László Budapest Sportaréna volt, ahol a küzdőtéren zajlott az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, de a kisebb-nagyobb termeket is megtöltötték programokkal. Hedron Péter és Biró Gergő István az Országos Nagyecsedi Verbunkverseny díjazottjainak gálaműsorában táncoltak szombat délután – olvasható a táncegyüttes Facebook-oldalán

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában