szon.hu PODCAST

2023.04.24. 17:30

Sárga Richárddal feketén-fehéren a Budogáláról

Japán harcművészeti és kulturális napot rendeztek. Sárga Richárd főszervező a Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online podcastsorozatának vendégeként értékelte az 1. Nyíregyházi Budogálát.

Fotó: Gazdag Mihály

„A két kard iskolája megnyitja kapuit minden olyan ember előtt, akiben él a vágy, hogy megtapasztalja, hogy milyen lehetett a régi idők nagy harcosainak szellemisége, hogy képesek legyenek ötvözni a kardrántás művészi oldalát, a halálpontos technikát és a kőkemény küzdelmet, mert mindenkiben ott lakozik a harcosok szelleme” – olvasható a Két Kard Iskolája Sportegyesület honlapján. A szervezet keltette életre az 1. Nyíregyházi Budogálát.

Többek között bemutatót tartott a Ni To Jutsu, a Kashima Shinden Jikishinkage Ryu, a Miskolci Aikido Egyesület, a Shotokan Karate Nyíregyháza és a Kelemen Ryu Ju Jitsu Nyíregyháza, Csőke Kittivel japán tradicionális táncokat tanulhattak, Szabó Balázs japanológus előadás keretében osztotta meg a gondolatait.

Hallgassa meg:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában