Nyírkáta

2023.04.16. 12:46

Vidám nap a gyerekekért Nyírkátán

Hosszas szervezés után az Észak-alföldi Régió Felzárkózó Településén dolgozó munkatársai együtt rendezték meg a régió első FeTe Ligáját.

Fotó: facebook/ifyou máltai fiatal önkéntesek

A szervezők koncepciója az volt, hogy összehívják valamennyi Felzárkózó Település fiataljait, és egy liga szabályrendszerű programsorozatot hoznak össze. Az első fordulóban, amit Nyírkátán tartottak, 7 település csapata vett részt (Nagyecsed, Nyírkáta, Nyírmihálydi, Nyírpilis, Piricse, Pocsaj, Tarpa). A ligában minden csapat játszik minden csapattal, ezt pontozzák, majd a második fordulót követően rangsort állítanak fel és eredményt hirdetnek. 

Az IfYou Máltai Fiatal Önkénteseinek az volt a feladatuk, hogy azokat a gyerekeket lefoglalják, akik éppen nem a pályán játszanak. Készültek óriástársassal, illetve különböző körjátékokkal, a nyírkátai focista, Nándika pedig egy újfajta „cica” játékot tanított nekik. A játékok mellett a gyerekek trambulinban ugráltak, kézműveskedtek, de az elősegélynyújtási alapismereteket is elsajátíthatták. A hangulat egész nap nagyszerű volt, a srácok örömmel és alázattal játszottak a pályán és izgatottan várják a második fordulót.

Fotók: facebook/ifyou máltai fiatal önkéntesek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában