Kisvárda

2023.05.14. 11:50

Regionális csellóverseny Kisvárdán (fotók)

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Kisvárdai Regionális Csellóversenyt a Kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola.

Fotó: Szarka Lajos

A megmérettetésre 35 növendék jelentkezett 11 művészeti iskolából.

Komár Lívia, a Kisvárdai Weiner Leó AMI intézményvezetője mondott köszöntőt, majd a város polgármestere, Leleszi Tibor nyitotta meg az eseményt. A gyerekek Agárdi Eszter gordonkajátékával hangolódtak rá a versenyre. – Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen egy zenei verseny nem tárgyilagos, az előadott műsorszámnak vannak pontozható, mérhető elemei (például kottahű előadás, szövegérthetőség, hangszín, muzikalitás, színpadi megjelenés és viselkedés), de ezek némelyike sokszor a szubjektív megítéléstől is függ. A növendékek nagyon szépen játszottak, bronz minősítést 7 tanuló kapott, ezüst minősítést 11 tanuló, ugyanennyien arany minősítéssel térhettek haza, kiemelt arany minősítést 7 tanulónak ítélt oda a zsűri. Tanári különdíjban 6 tanár részesült, zongorakísérői különdíjat pedig egy tanár kapott. Köszönet illeti a tanárokat áldozatos munkájukért, a bónusz órákért, a bátorításért – összegzett Komár Lívia.

– A nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola négy növendéke képviselte az intézményt a találkozón – mondta el Béres Angelika, a zeneiskola gordonka tanára.

– Vercseg Johanna bronz minősítést, Késmárki Luca ezüst minősítést, Szarka Nóra ezüst minősítést, Tarek Judit Heba arany minősítést kaptak a magas színvonalú versenyen.
Nagyon köszönjük a profi szervezést a A Kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskolának. Köszönet a szülőknek a sok támogatásért, a befektetett energiáért! – tette hozzá a gyerekek felkészítő tanára, aki megköszönte Jeneyné Právecz Julianna zongorakíséretét is. „A zene vigasztalás, magasrendű öröm minden ember számára."– zárta gondolatait egy Pablo Casals idézettel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!