Nyíregyháza-Sóstóhegy

2023.06.24. 11:30

Közös emlékek, nagyszerű vadászatok

Szenior hivatásos vadászok számára rendeztek találkozót a vármegyei székházban.

A találkozó résztvevői a székház udvarán

Fotó: Sipeki Péter

A Vadászkamara a hivatásos vadászok egyetlen szakmai érdekképviseleti szervezete. Továbbképzések, versenyek, egészségügyi vizsgálatok, munkájukat segítő eszközök beszerzése és a jogszabályok módosításakor az érdekükben történő kiállás képezi azt a feladatkört, mellyel a Vadászkamara képviseli az érdekeiket.

Ápolni tovább a kapcsolatokat

Amíg aktív a hivatásos vadász, addig tud is élni ezekkel a lehetőségekkel, de egyszer mindenki elér abba a korba, amikor már nem bír annyit dolgozni, majd nyugdíjba is vonul. Szerencsés esetben ekkor sem szűnnek meg a baráti kapcsolatok, de az egykori kollégák egyre ritkábban beszélgetnek.

Éppen ezen szeretett volna változtatni a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vadászkamara, amikor életre hívta a szenior hivatásos vadászok találkozóját. Az alapelv roppant egyszerű volt, ugyanis a 60. évet betöltött hivatásos vadászok kaptak meghívót a rendezvényre.

A cél pedig pontosan a régi baráti és kollegiális kapcsolatok ápolása, melyre a Vadászkamara székháza, illetve annak filagóriája maximálisan alkalmas is volt. Sajnos, már a névsor összeállításánál kitűnt, hogy sok vadásztárs csak az égi vadászmezőkön vadászhat, így végül 25 főt köszönthetett ifj. Plavecz János elnök, Fazekas Gergely titkár és id. Plavecz János nyugalmazott megyei fővadász.

Kiadvány is születhet

A kötetlen beszélgetés hamar önszervezővé vált, és mint egy osztálytalálkozón, sorra beszámoltak a jelenlévők életútjukról és jelenlegi helyzetükről. Aztán jöttek a közös emlékek, emlékezetes vadászatok, vicces, esetenként szerencsés végkimenetelű történetek. Ekkor fogalmazódott meg az is, hogy jó volna, ha ezek a történetek nem kallódnának el, hanem papírra kerülnének, melyből aztán a kamara segítségével akár egy kiadvány is születhetne.

Emlékállítás kopjafával

Természetes, hogy a történetekkel együtt porondra kerültek az elhunyt kollégák is, akikre egyperces néma főhajtással emlékeztek a jelenlévők. Felvetődött az is, hogy kopjafát kellene állítani nekik, az ötletet egyhangúan helyeselték az összegyűltek. Azt, hogy valóban van igény az ilyen jellegű összejövetelekre, jól bizonyítja, hogy reggeltől kora délutánig kitartott a csapat.

Az ebéd után az egyik legfőbb kérdés az volt, hogy mikor lesz újra találkozó. A szervezők szerkesztőségünkön keresztül is üzenik az érintett hivatásos vadászoknak, hogy jövőre mindenkit visszavárnak a székházhoz. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában