Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.07.18. 17:30

Parádés hetet töltöttek el

Tartalmas, változatos programok részesei lehettek a külföldi cserediákok.

Szon.hu

Nagyon összerázódott a társaság a Szabolcs-Szatmár-Beregben eltöltött egy hét alatt

Fotó: Első Nyíregyházi Lions Club archívuma

Franciaországból, Németországból, Dániából, Olaszországból és Tajvanról is érkeztek cserediákok Szabolcs-Szatmár-Beregbe az Első Nyíregyházi Lions Club koordinálásával. Miután megismerkedtek a befogadó családokkal, jártak a nyíregyházi városházán, Ilyés Gábor helytörténész bemutatta nekik a település nevezetességeit, Nyírpazonyban pedig Isten hozta! party-n vettek részt Jeleséknél.

– Lendületesen indult a hét, utána a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal szervezésében beregi, szatmári körúton jártak – említette Jeles Emőke, az Első Nyíregyházi Lions Club tagja. 

– Felkeresték Tákost, Szatmárcsekét és Túristvándit. Nagy élményt jelentett nekik, hogy Belus Tamás és Horváth Péter jóvoltából nemcsak a reptérre mentek, hanem repülhettek is a város felett. A strandolás után a Girhiny család vendégei lehettek. Parádésan érezték magukat, a közös néptánc méginkább összehozta a csapatot. Megismerkedtek a Sóstói Múzeumfalu érdekességeivel, barangoltak a messze földön híres Nyíregyházi Állatparkban, a tiszalöki Horgonyzóban a kulináris élvezeteknek adták át magukat. Bodrogkeresztúron a Dereszla Delikátesz és Vinotéka pincelátogatásán a nemes nedűkre koncentráltak, aztán a Vox zenekar szórakoztatta őket. Zárásként az Arany család vendégszeretéből kaptak ízelítőt. Miután véget ért számukra a hét a fogadó családoknál, felkerekedtek és a monori nemzetközi táborban folytatódik a kaland Jeles Attila vezetésével. Vinnai Milda, Kiss Mátyás, Dicső Loretta, Arany Bence, Radóczi Léna, Markos Dávid és Jeles Huba testvériesen pátyolgatták a cserediákokat, akik hálásan gondolnak vissza a szabolcs-szatmár-beregi hétre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában